Преди по-малко от час бе открит националният кръг на националното

...
Преди по-малко от час бе открит националният кръг на националното
Коментари Харесай

Започна Националното състезание по предприемачество в Русе

Преди по-малко от час бе открит националният кръг на националното съревнование по предприемачество за най-хубава бизнес концепция.

Надпреварата, в която вземат участие 24 дванайсетокласници от 17 града на страната, се организира в Русе. Сред формалните посетители на тържествената гала бяха заместител регионалният шеф Людмил Христов и кметът на Община Русе Пенчо Милков. Организатори на надпреварата са Министерството на образованието и науката, Регионалното ръководство на образованието, както и Професионалната гимназия по стопанска система и ръководство „ Елиас Канети “. Своеобразният конгрес се организира и със съдействието на Русенския университет „ Ангел Кънчев “.

Заместник регионалният шеф Людмил Христов дефинира участниците в надпреварата като млади и амбициозни хора, които не се тормозят да одобряват провокациите на днешното време. „ Вие към този момент сте бизнесмени, участвайки в това съревнование и споделяйки вашите хрумвания, вие сте поели по пътя на предприемачеството. Бъдете смели и търпеливи, не се опасявайте от неуспехите. Те са единствено една дребна част от тези трудности, през които ще преминете. Те са моментите, които ще ви дават още повече мощ да продължавате напред. Когато падате, не се опасявайте, изправяйки се вие ще бъдете доста по-мъдри, тъй като към този момент ще сте анализирали аргументите за неуспеха и всички неточности, които сте позволили. Не чакайте да пристигна подобаващият миг, с цел да реализирате вашите хрумвания. Най-подходящият миг е в този момент, без значение че към момента някои от вас си мислят, че не са подготвени по тази причина предизвикателство “, сподели Христов. Заместник регионалният шеф съобщи още, че никой не би трябвало да се опасява да осъществя даже най-дръзките си хрумвания. „ Колкото повече хората ви споделят, че избрани нещо няма по какъв начин да се получи, това би трябвало да ви нахъсва още повече, с цел да продължавате напред и да потвърждавате, че тъкмо това нещо може да бъде направено “, добави още той пред бъдещите зрелостници, а на преподавателите пожела да поддържат постоянно своите ученици. „ Оказвайте тази опора на учениците си, от която те имат потребност, тъй като техният път неизбежно ще бъде както нагоре, по този начин и надолу. Ще има моменти, в които те ще желаят да се откажат тотално от своите инициативи, бъдете до тях, напътствайте ги и им давайте кураж да не престават. Много добре знаете какъв брой международни персони са претърпявали неуспех преди да създадат своето откритие или преди да основат водеща компания, доста е радващо, че България има своя еднорог, уповавам се през днешния ден тук измежду вас да виждам идващите еднорози “, сподели още Христов.

От своя страна кметът Милков бе безапелационен, че всички участници на надпреварата са сполучливи персони, само че разясни, че триумфът не се мери в благосъстоянието, а в направеното за другите. Смисълът на човешкия живот е в това за какъв брой хора сте се погрижили и какви проблеми сте решили. „ Човек е толкоз огромен, колкото огромни проблеми е съумял да позволи – това е дълбоката диря, която оставя след себе си “, сподели кметът Милков в обръщението си към учениците. „ Бъдете предприемчиви, използвайте съзнанието си. Виждайте проблемите и намирайте най-хубавите решения “, добави още той и пожела доста хубави мигове на пристигналите от други градове на България. Кметът Милков пожела на участниците в конкуренцията да бъдат изобретателни и постоянно готови на съответното равнище. „ Четете непрекъснато и по-късно, стъпвайки на прочетеното сложете идващото ходило в нашето развиване “, съобщи още кметът.

Допуснатите участници са възпитаници от 17 професионални гимназии от цялата страна, измежду които Национална финансово-стопанска гимназия – София; Национална комерсиална гимназия – Пловдив; Варненска комерсиална гимназия; Професионална държавна комерсиална гимназия – Свищов; професионални гимназии по стопанска система от още 13 града – Смолян, Благоевград, Петрич, Сандански, Якоруда, Гоце Делчев, Пирдоп, Монтана, Видин, Силистра, Казанлък, Попово, както и двама възпитаници от ПГИУ „ Елиас Канети “ – Русе.

Националната комисия включва преподаватели от Център на учебно-тренировъчните компании към МОН, от Русенски университет „ Ангел Кънчев “, Университет за национално и международно стопанство, Джуниър Ачийвмънт България, Русенска търговско-индустриална камара и представители на бизнеса.

Началото на днешната гала бе извънредно тържествено и включваше няколко обичани патриотични песни на генерации българи. Ученици от ПГИУ „ Елиас Канети “ описаха на присъстващите за живота и делото на Елиас Канети и даже показаха някои малко известни обстоятелства. Резултатите от надпреварата ще станат ясни късно на следващия ден вечер.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР