Преди около 12 години Павел Езекиев поставя началото на рисковото

...
Преди около 12 години Павел Езекиев поставя началото на рисковото
Коментари Харесай

Павел Езекиев: Дигиталното номадство е нещо, което можеш да си позволиш за малко и с много добра координация с твоите колеги

Преди към 12 години Павел Езекиев слага началото на рисковото вложение в дребни компании в България. Основател е на няколко капиталови фонда за рисков капитал – NEVEQ I и NEVEQ II, както и на Neo Ventures, който е деен сега. Подборът на фирмите, с които се занимават, е основан на три правилото. Най-важният несъмнено са хората, от значително значение е също продуктът да е новаторски и не на последно място – световният мащаб на пазарите, които покрива, т.е. да не е предопределен единствено за България.

Именно последното основава нуждата от пътешестване, което като се изключи че е наложителна част от работата, последователно го привързва към чувството да бъде на път и по този начин се оказва замесен в цифровото номадство. Решава да тръгне да пътува за по-дълъг интервал от време в Латинска Америка, с тъкмо начертан проект и с график за регулярни контакти с сътрудниците си, с цел да избегне трусовете, до които води цялостното отделяне и да се опита да предотврати загубата на доверие сред него и сътрудниците му в бизнеса.

Павел Езекиев е извънредно търпелив към риска и към страха от загуби, защото в неговия бизнес поемането на риск е една от значимите предпоставки за предстоящ триумф. Това, както и шансът да владее няколко езика, му е от изгода при пътуванията – да изследва непознати за него територии и култури, да се свързва с хората там и да не сменя напълно битието си всекидневно.

Предпочита да пътува до места, където може да практикува спортовете, като кайтсърфинга, които му дават опция да разсее мислите от напрежението в работата, учат го на самообладание, централизация и му оказват помощ да вникне по-дълбоко в себе си.

„ Това е едно преживяване, което е централизация на качествата и на мислите, тъй като е обвързвано с много съгласуваност, не просто с физическа мощ или с механически умения. Това е метод да се компенсира натрупването на напрежение в работата или в персоналния живот с различен тип напрежение, който е по-скоро положителен. ”

Плановете на Павел Езекиев за близкото бъдеще са да прекара повече време на едно и също място, а точно в България, със фамилията, което има тук и с сътрудниците, с които работи от много време.

Слушайте Павел Езекиев и създателят на поредицата Валентина Томова в предаването „ Хоризонт до обед ”, на 2 октомври, с водещ Ирина Недева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР