Преди около 10 хил. години хората са развили поносимост към

...
Преди около 10 хил. години хората са развили поносимост към
Коментари Харесай

Какви ще са хората след 1000 години?

Преди към 10 хиляди години хората са развили търпимост към кравето мляко. За последните 150 години сме добавили 10 см към междинната си височина като тип, а за последните 65 години сме прибавили и цели 25 години към продължителността на живота си - основно с помощта на науката.

За толкоз къси интервали от време сме постигнали съществени промени в природата на индивида. Затова е напълно естествено да се запитаме как би изглеждал индивидът след по-дълъг период от време, да вземем за пример 1000 години.

Едно от нещата, с които можем да се гордеем, е мозъкът. Като илюстрация, с цел да се моделира 1 секунда мозъчна активност са били нужни 705 024 процесорни ядра, 1.4 млн. гигабайта РАМ и 40 минути работа. Как звучи това, съпоставено с модерния ви домакински компютър?

***

Но може би не постоянно ще имаме преимущество пред машините, които сме основали. Очаква се напълно скоро компютрите освен да доближат изчислителната мощност на човешкия мозък, само че и да развият собствен изкуствен интелект, който да може да поддържа връзка като приказва, написа, слуша и запомня. Хората ще стават все по-интегрирани с роботите.

Прочетете цялостния текст на страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР