Преди обяд днес в равнинната част на страната ще има

...
Преди обяд днес в равнинната част на страната ще има
Коментари Харесай

Синоптиците познаха. Лошото време вече пристига

Преди обяд през днешния ден в равнинната част на страната ще има мъгла или ниска облачност, а над останалите региони ще е най-вече слънчево. След обяд от запад ще стартира бързо нарастване на облачността, която вечерта ще доближи Източна България. През нощта против вторник в западните региони ще завали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 7° и 12°, по-ниски в региони с трайна мъгла, в София - към 8°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Около обяд от запад облачността ще стартира да се усилва, до вечерта ще е забележителна и в западните региони ще завали дъжд, над към 1800 метра - сняг. Ще духа мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.
-->
По Черноморието ще доминира слънчево време. Преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Късно вечерта облачността от запад ще се усили. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във вторник и сряда ще бъде облачно, с съвсем повсеместни превалявания от дъжд; с огромна възможност тук-там в Западна и Централна България количествата ще са обилни. Още във вторник в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, в сряда в по-голямата част от страната - североизточен; ще бъде сдържан до мощен и ще нахлува леден въздух. Със захлаждането във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните региони дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. В южните региони на Рило-Родопската област във вторник са вероятни и гръмотевици. През нощта против четвъртък преваляванията ще спрат, вятърът сензитивно ще отслабне. В четвъртък облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее. Вятърът денем в множеството региони ще стихне. През нощта против петък и в петък още веднъж ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. На места в Южна България от запад на изток ще превали, най-вече слаб дъжд, над към 900-1000 m - сняг. В събота вятърът ще отслабне, облачността ще се раздира и ще понижава. Сутринта ще е по-студено, дневните температури едва ще се покачат. В неделя, с превръщане напразно от югозапад, ще се затопля. Облачността ще е раздрана, най-вече забележителна, висока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР