Преди няколко седмици група американски ветерани обещаха доброволно да патрулират

...
Преди няколко седмици група американски ветерани обещаха доброволно да патрулират
Коментари Харесай

Ветерани помагат на Тръмп по границата

Преди няколко седмици група американски ветерани дадоха обещание непринудено да патрулират на границата на Съединените щати и Мексико, до момента в който не бъде издигната прословутата стена на американския президент Доналд Тръмп. " Ние сме тук, с цел да помогнем на граничната защита, тъй като управляващите нямат задоволително сили ", споделят техни представители. Групата от пет до шест души, наречена Обединени патриоти на конституцията, e базирана в Сънланд Парк, Ню Мексико. Състои се основно от въоръжени ветерани от разнообразни войни. В Сънланд Парк бурно се разисква процесът на миграция в Съединени американски щати, като съгласно охранителите миграционната рецесия най-силно е засегнала техния град. Групата има три цели: да следи границата, да пази незаконните имигранти, които се съгласяват да се предадат на граничната защита, и да преследват тези, които не желаят. Един от участниците в придвижването признава, че нямат право да задържат никого. Техните благоприятни условия са лимитирани до правото да оповестяват за нарушаване на закона по телефона. През април американското Министерство на защитата възложи три контракта за създаване на стена на границата с Мексико за общо 986 милиона $.

" Около 200 въоръжени членове на милиции сега работят край югозападната граница ", се споделя в документ на армията на Съединени американски щати, представен от сп. " Нюзуик ". Групите работят под формата на цивилен патрули в поддръжка на граничните управляващи. В документа се акцентират докладвани произшествия с нередовните милиции, чиито членове

 

отмъквали екипировка на Националната армия

 

Хората във въпросните милиции са тежко въоръжени и упражняват членовете си във военна тактичност, като доста от тях са част от крайнодесни екстремистки групи. Една от тях, " Тексаски Минитмен ", заяви за 100 нейни доброволци, които ще работят край река Рио Гранде, с цел да спрат мигрантите, идващи от Мексико към Съединени американски щати. Те възнамеряват да се разпрострат край браздата с камуфлажно облекло, полуавтоматични карабини, очила за нощно виждане и въздушни дронове с термосензори, с цел да откриват евентуални извършители на границата през нощта. Допълнителен тласък за тях били изявленията на президента Тръмп против мигрантите в предизборната му акция, които той разгласи за " нашественици ".

Тежковъоръжени мъже излизат след залез слънце на " лов за мигранти " около границата на Съединени американски щати с Мексико. Повечето са членове на брутална въоръжена формация. Някои от тях даже мечтаят да " решат казуса " с токсичен газ, се споделя в репортаж на " Дойче веле ". Те подхващат задачата си след залез слънце - около граничната ограда в Сънланд Парк, Ню Мексико. Когато за другите денят съвсем е приключил, техният таман стартира - Джим Бенви и водачът " Чин ", който крие същинското си име, а и лицето си, тъй като

 

носи маска

 

Двамата са въоръжени с автомати, които законът на американския щат Ню Мексико им разрешава да носят намерено. Освен Чин и Бенви, въоръженият непринуден отряд, сложил си за цел да пресече притока на незаконни мигранти, включва още най-малко 30 души. Те патрулират, залавят мигрантите и ги предават на граничните управляващи - назовават се " Патриотична армия ".

Чин е наследник на незаконни мигранти от Мексико и в този момент се бори против прииждането на нови пришълци оттова. " В последна сметка за тях би трябвало да заплаща американският поданик ", отбелязва той. По подобен метод мислят и останалите от отряда. " За нас нищо не е било безплатно, а мигрантите получават всичко гратис ", оплакват с те. Сред членовете на групата има ветерани от армията, има и безработни като Джим Бенви. Издържат се с дарения, набирани с помощта на директните видеорепортажи, които Джим Бенви всекидневно разгласява в интернет. Основният им зложелател са така наречен " койоти " - трафикантите на хора, които прекарват незаконни мигранти, проститутки и опиати към Америка. „ Те са рисков зложелател, против който не можеш да се изправиш невъоръжен “, споделя Бенви. От оръжията има потребност както за заплашване, по този начин и за самоотбрана - против " койотите ", а и против членовете на незаконния картел от мексиканския град Хуарес от другата страна на границата.

" Граничните управляващи имат потребност от нас ", показва Бенви. И това е самата истина - поради множеството мигранти американските граничари са толкоз претрупани, че не съумяват да управляват всеки сектор от границата с Мексико. През април от Мексико в Съединените щати са пристигнали над 100 000 души без документи. „ На доста места границата е просто отворена “, отбелязва Бенви. Затова и неговият отряд не остава без работа.

" Патриотичната армия " има претенцията да е безобидно гражданско съдружие, нейните членове се дефинират като доброволни помощници и не желаят да бъдат наричани " милиция ". Правозащитните организации и кметът на Сънланд Парк обаче не споделят това мнение - групата

 

основава повече проблеми, в сравнение с взема решение

 

Само допреди няколко седмици мъжете са били част от същите „ Обединени конституционни патриоти “ - тежковъоръжена формация, популяризирала се с редица противозаконни действия. Край границата с Мексико тя беше построили собствен лагер – така наречен Camp Liberty – таман на това място, през което, съгласно Доналд Тръмп, прииждали убийци, изнасилвачи и други нарушители от Мексико. В един миг обаче обвиняванията против членовете на групировката станаха прекомерно доста. Говореше се, че мъжете са гонели и задържали стотици мигранти. Един от членовете пък разгласи, че иска  " да избие мигрантите с токсичен газ ", с цел да постави един път вечно завършек на " нашествието ". Прокуратурата в Ню Мексико намерено осъжда провежданите акции, само че до развой по този начин и не се е стигнало.

" Няма доказателства ", акцентира кметът на Сънланд Парк - Хавиер Переа. А няма и по какъв начин да се противодейства на въоръжените милиции - в случай че носенето на оръжие в Ню Мексико е законно, в случай че не го насочваш против хора и не задържаш някого срещу волята му. Правозащитни организации като Border Network for Human Rights в Ел Пасо са възмутени от саморазправата, осъществявана от милициите. Повечето мигранти, преминаващи границата, са фамилии, които бягат от престъпността в Мексико и желаят непринудено и са подготвени непринудено да се предадат на американските гранични управляващи, споделя ръководителят на организацията Фернандо Гарсия и пита: " При това състояние кому са нужни въоръжените опълчения? ".

" Патриотичната армия " не схваща рецензиите на " демократичните медии " и ги счита за подправена вест. И американските гранични управляващи се дистанцират от гражданските отряди по границата и предизвестяват публично за " следствията за публичната сигурност ", които биха могли да настъпят, в случай че " въоръжени цивилни жители стартират да упражняват принуждение ". В Сънланд Парк обаче се вижда, че американските граничари употребяват сведенията, предоставяни им от " Патриотичната армия ", и си сътрудничат с нея, въпреки и импровизирано.

Действията на въоръжените милиции няма по какъв начин да бъдат наречени законни. В интернет има видеозаписи, от които се вижда по какъв начин тежковъоръжените мъже принуждават мигранти да падат на колене и след това ги държат под ориентираните цеви на своите оръжия, до момента в който дойдат граничарите. Както споделя Бенви - до момента в който стената на Тръмп не е подготвена, ще продължим да направляваме границата. А оръжията напоследък се оставяли в колата, само че в случай че им се наложело да ги употребят, знаели по какъв начин се работи с тях.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР