Преди няколко години бях на пътешествие в Испания – страна,

...
Преди няколко години бях на пътешествие в Испания – страна,
Коментари Харесай

Дейна Уайт е права – не е нужно да захаросваме неудобната реч

Преди няколко години бях на странствуване в Испания – страна, която до неотдавна не беше напълно благосклонна към диетичните ограничавания.

Знаейки, че това е неприятен удар, попитах по-възрастната дама, работеща в кафене, дали има соево мляко за моето кафе. Объркана, тя ме попита за какво не мога да пия нормално мляко и аз споделих, че ми става неприятно.

След това тя даде брутална оценка от остарялата школа: „ Ако сте толкоз чувствителни, че не можете да пиете мляко, може би не би трябвало да напускате къщата. “

Не мога да оказа помощ на непоносимостта си към млечни артикули, само че видях съществена — и безусловно занимателна — мъдрост в словесния й удар в гърлото.

Американците сме омекнали толкоз доста - изграждайки глезени, подбрани светове, свободни от алергени, действителни или мислени. Нашите ехтене камери са проектирани да заобикалят неуместни хрумвания или думи, които ни карат да се гърчим, в случай че не са подобаващи за бръщолевене на коктейл. Този мироглед се поддържа внимателн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР