Преди няколко дни ви представихме част от проблемите на морската

...
Преди няколко дни ви представихме част от проблемите на морската
Коментари Харесай

Най-големите проблеми във Варна

Преди няколко дни ви представихме част от проблемите на морската ни столица, които към момента чакат своето решение . Замърсяването, неналичието на паркоместа, високите цени, дупките по улиците и неприятната канализация са единствено част от провокациите, пред които ежедневно се изправят варненци.
Сега ще ви представим още няколко много съществени казуса, които чакат своите решения.
Задръстванията
Всеки ден варненските водачи стават „ жертви “ на огромните тапи и то освен в пиковите часове. Една от основните аргументи за това са безкрайните поправки в града , поради които огромна част от главните улици и булеварди са затворени. Особено в часовете сред 17 и 19 часа, когато доста от хората се прибират от работа, във Варна се натрупват километрични опашки . Шофьори непрекъснато алармират за това, че повече от час не могат да стигнат до домовете си. Някои от тях обаче не могат да си обяснят тези тапи, които са се получавали още когато не е имало толкоз доста поправки.

„ Има доста светофари, които светят алено 2 минути, а по-късно зеленото е единствено няколко секунди. Трупат се големи опашки от коли и доста водачи се изнервяме. Разбира се, ремонтите в допълнение ускоряват този проблем. Улици, които трябваха от дълго време да бъдат оправени, към момента са разрушени и не мога да си обясня какъв брой още ще ги ремонтират “ , разяснява варненски водач.
От община Варна пък приканват хората да не употребяват колите си за дребни разстояние или при положение, че не са наложителни. Местната администрация не съумя да даде отговор на въпроса по кое време ще приключат ремонтните действия по централните булеварди. Така че към този момент тапите ще не престават.
Сметопочистването
За жал Варна не може да се включи в класацията за най-чисти градове . Множество сигнали за проблеми със сметопочистването постъпват от жители съвсем всеки ден. По думите им доста места в града редовно остават непочистени. Макар че въпросът с извозването на сметта от компаниите постоянно се повдига, той към момента не намира решение.
Най-много сигнали за претъпкани контейнери са били постъпили от регион „ Приморски”, „ Младост” и „ Владиславово”. Това показват някои общински съветници. Тяхното мнение е, че районните администрации са тези, които би трябвало да управляват работата на сметоизвозващите компании.

„ Искаме града ни да бъде чист. Опитваме се да събираме боклука разделно, пазим непорочност, почистваме си към блоковете, а най-после контейнерите преливат от отпадъци и никой не ги взема. Настояваме общината да се погрижи за този проблем! “, декларират недоволни жители.
Джебчиите
Още един доста огромен проблем в морската ни столица са непрекъснатите обири. Джебчиите са на всички места и всеки ден почтени жители стават тяхна жертва. Те избират за своите обири най-много градския превоз. Суматохата, неналичието на пространство и блъскането на стотици хора в рейсовете са обичаната атмосфера на джебчиите. Много варненци са се оплаквали, че са се сблъсквали с наглите крадци даже и по улиците, по ярко.
Въпреки че за този проблем знаят всички, в това число и локалната администрация, в доста от случаите джебчийството завършва без неоправдателна присъда за причинителя, даже той да е арестуван. Ако няма задоволително доказателства или очевидци, крадците остават на независимост и не престават своите действия. Притеснени жители сигнализират за този проблем и се надяват, че общината ще откри решение и хората да могат умерено да се разхождат по улиците на града си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР