Преди няколко дни служебният здравен министър Стойчо Кацаров обяви, че

...
Преди няколко дни служебният здравен министър Стойчо Кацаров обяви, че
Коментари Харесай

Ваксинираните у нас считат за луди

Преди няколко дни служебният здравен министър Стойчо Кацаров разгласи, че се разисква разширената приложимост на зеления документ. „ Скоро в България ще е належащо жителите да имат сложена ваксина, потвърдено скорошно преболедуване или неотдавнашен негативен тест, с цел да влизат в обекти от вида на заведенията. Така няма да се лимитира изкуствено потенциалът им “, съобщи той в ефира на bTV.

„ Към днешна дата няма да има смяна в настоящите ограничения, само че посоката, в която се върви, е нашите ограничения да станат като тези, които виждаме в огромна част от европейските страни. По-скоро не ограничавания от вида 50% или 30% от потенциала, а по-скоро цялостен потенциал, само че със „ зелен документ “ за преболедуване, имунизация или тест. По този метод ще се изравнят нашите ограничения с ограниченията, които се ползват в Гърция, Франция, Германия, Италия и други европейски страни “, разясни министърът.

Сертификатите у нас към момента не служат за нищо

„ Сертификатите за имунизация, преболедуване или негативен тест за ковид може да станат ключ за влизане във фитнес, заведение, хотел, спектакъл, кино и други публични места. Възможно е мярката да влезе в действие у нас още от 1 ноември “, добави пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев след среща на здравните управляващи с ресторантьорите. Това ще изисква личния състав на всички публични места да бъде изцяло имунизиран.

Действащите ограничавания до 31 октомври у нас плануват, че визитите на фитнеси, просветителни центрове, заведения за хранене или други публични места се позволяват при потребление на не повече от 30% от потенциала на всяко помещение и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м., както и носене на защитна маска за лице от личния състав. Но заповедта на здравния министър дебело акцентира, че въведените противоепидемични ограничения за ограничение на потенциала могат да не се ползват, в случай че 100% от личния състав и клиентите имат зелен документ, удостоверяващ, че са имунизирани, изкарали са Covid-19 или имат годен PCR тест.

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР