Преди няколко дни Microsoft обяви финансовите си резултати за третото

...
Преди няколко дни Microsoft обяви финансовите си резултати за третото
Коментари Харесай

Microsoft вече е втората най-богата компания в света, Amazon остана на трето място

Преди няколко дни Microsoft разгласи финансовите си резултати за третото тримесечие на календарната 2018 година. Този доклад удовлетвори вложителите, а софтуерният колос от трето място по капитализация се издигна на второ и измести от втората позиция компанията на Джеф Безос Amazon.

Подобно на доста други софтуерни компании, акциите на Microsoft също означиха стремглав спад надолу, само че позитивните финансови индикатори помогнаха на Microsoft и на неговите скъпи бумаги. Към сегашен ден една акция на Microsoft се търгува при цена $106,96, което значи, че пазарната капитализация на софтуерния колос е $821,05 милиарда. На трето място се намира Amazon с пазарна капитализация $801,27 милиарда. Първото място абсолютно е на Apple с рекорден индикатор $1,04 трилиона. Тоест, корпорацията от Купертино съумя да резервира капитализация над един трилион американски $.

За разлика от Microsoft, тримесечният финансов доклад на Amazon не е доста добър и пазарната капитализация на компанията на Джеф Безос понижа с $65 милиарда.

Очакванията са в края на 2019 година пазарната капитализация както на Microsoft, по този начин и на Amazon да се приближи и да надвиши $1 трилион.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР