Преди малко подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме. Добавихме

...
Преди малко подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме. Добавихме
Коментари Харесай

Кандисалите земеделци подписаха споразумението с властта

Преди малко подписахме съглашението с организациите, с които преговаряхме. Добавихме една спомагателна точка. Съгласно нея образуваме група, която ежемесечно ще наблюдава какво е осъществяването на съглашението и ще разисква всички въпроси, които наподобяват значими от позиция на развиването на бранша, подготовката на законите, финансовото застраховане на ограниченията и всичко значимо за земеделците.

Това разгласи на брифинг министър председателят Николай Денков след среща с представители на земеделците. Тя се състоя в Министерския съвет, а на нея участва и земеделският министър Кирил Вътев.

" В тази работна група ще вземат участие и представители и на други браншови организации от земеделието, които пожелаят ", добави земеделският министър Кирил Вътев.

Дотук се стигна в петък след следващата против сред фермерите и държавното управление, когато стана ясно, че към този момент има съгласие по трите типа точки от декларацията, която бяха сложили авансово от Българската земеделска камара.

" Разписахме съглашение, което по същина беше към този момент разисквано с всички организации вътре в Българската земеделска камара, както и с техните членове. То касае всички земеделци ", сподели и Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Благодари на всички забъркани и изрази вяра, че свършеното ще е в интерес на всички земеделци, макар тежката работа.

Изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие " Георги Тахов изясни, че това е нещо ново, почнало се от нулата и са стигнали ненапълно.

" Много са значими законите, уповавам се всичко да се случи в тази година ", добави той.

" Всичко мина с много напрежение, с много компликации. Мисля, че не слагаме точка, слагаме запетайка, защото сме си оставили много работа в идните месеци. Най-хубавото е, че може би идната седмица, а може би и по-рано ще се приготви този банкет по тези средства, които договорихме за целия аграрни бранш, за всички производители, изключително в този интервал от който те имат потребност ", сподели и Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Относно настояванията на земеделците, които остават в протестна подготвеност, министър Вътев изясни, че настояванията им съществуват в тази декларация. Проблемите на земеделците не се различавали.

" Относно разплащанията парите постоянно наподобяват по-малко за този, който желае да ги получи. По отношение на законодателната част постоянно са добре пристигнали, отворени сме, консултативните препоръки ги има, дано да оферират хрумвания ", изясни Вътев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР