Преди малко по-малко от година акциите на една компания в

...
Преди малко по-малко от година акциите на една компания в
Коментари Харесай

Акциите, които преди време скочиха с 8500%, сега изтриха 93% от стойността си за часове

Преди малко по-малко от година акциите на една компания в Китай съумяха да нарастнат с впечатляващите 8500%, след което бяха спрени от търговия. Сега те още веднъж са на пазара и единствено за първия ден на борсата те изгубиха 93% от цената си и да изтрият забележителна част от рекордното си повишаване, оповестява Bloomberg.

Цената на книжата на китайската капиталова компания Ding Yi Feng понижа от 20,58 до 2,60 хонконгски $ на борсата в Хонконг. Това изтри 25,5 милиарда хонконгски $ или 3,3 милиарда $ от пазарната капитализация на сдружението.

След рекордното рали през март предходната година регулаторите спяха търговията на акциите на компанията поради подозрения за спекулации.

В известието за възобновяване на търговията на книжата от хонконгската Комисия по книжата и фючърсите оповестиха, че ще стартират произвеждане против обвинени в операции на търговията лица, свързани с компанията.

Рекордният растеж на акциите през предходната година съумя да притегли интернационалните фондове, като BlackRock, Vanguard и State Street. Според изчисленията на Bloomberg те са изгубили общо към 600 милиона хонконгски $ след срутва от ранната търговия в четвъртък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР