Преди консултациите за формирането на нов кабинет в България политическите

...
Преди консултациите за формирането на нов кабинет в България политическите
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ за служебния кабинет: Той не е съгласуван с нас

Преди консултациите за образуването на нов кабинет в България политическите водачи показаха своите позиции и упования, осветлявайки съществуващите разминавания и напрежения сред другите партии. Заместник-председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Настимир Ананиев акцентира, че възможното присъединяване на министри от ПП-ДБ в служебния кабинет би било в персонално качество и не отразява формалната позиция на обединението . Ананиев изрази подозрения по отношение на задачата на идните съвещания с президента, акцентирайки, че „ първо би трябвало да има съвещания ”, преди оповестяването на кабинет.

Според Ананиев ГЕРБ и тяхната позиция посредством Главчев търсят поддръжка от лица от ПП-ДБ, с цел да се употребяват като оправдание за новия кабинет .

„ Със сигурност Главчев, който е едно от ярките лица на ГЕРБ, и самите ГЕРБ ще държат да има лица от ПП-ДБ, с цел да ги употребяват като оправдание за самия кабинет “, разяснява Ананиев пред „ NOVA “, наблягайки отхвърли на ПП-ДБ да вземат участие в служебния кабинет .

От своя страна Делян Добрев от ГЕРБ показа своята вероятност за идното държавно управление и акцентира отговорността, която неговата партия носи за предлагането на претенденти за министри . Добрев акцентира, че „ когато ГЕРБ прави кабинет, ние носим ясна отговорност за имената, които предлагаме “ . Той също по този начин подлага на критика Политическа партия за предходни взаимоотношения с Делян Пеевски и дефинира техните дейности като двуличие.

Освен политическите маневри и тактики Ананиев и Добрев разясниха и въпроси, свързани с корупцията и контрабандата в страната . Ананиев изрази опасения по отношение на информацията за контрабандни пътища и ролята на ДАНС, до момента в който Добрев акцентира напъните на ГЕРБ за битка с контрабандата на цигари, като уточни забележителното ѝ понижаване през годините.

Ще забележим по какъв начин това напрежение ще повлияе на сформирането на новото държавно управление и на политическата непоклатимост в страната.

Асен Василев заподозря, че акцията на ДАНС е опит за заплашване на Петя Банкова

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР