Преди Коледа Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора Даниел

...
Преди Коледа Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора Даниел
Коментари Харесай

13 години след отвличанията - говорят жертвите на „Наглите”

Преди Коледа Софийският градски съд пусна предварително от пандиза Даниел Димитров-Релето, който беше наказан на 18 години затвор по делото „ Наглите”. Той излиза на независимост 1 година и 9 месеца по-рано, тъй като се е поправил. Същото считат и затворническата администрация, и прокуратурата. С това решение на съда половината тайфа за отвличания е на независимост. Зад решетките в този момент са единствено двама.

Общото сред Киро Киров и Ангел Бончев е, че са жертви на „ Наглите”. „ Наглите” са хората, които отвличат за пари. Над 3 милиона евро от откупи и към днешна дата не са открити. „ Наглите” са хората, които режат пръстите и ушите на си. Унижават ги. Общуват с близки им с разгласи във вестниците си.
свързани новини61593на 04.01.201932341на 17.01.2018
На 17 декември Софийският градски съд освободи предварително от пандиза Даниел Димитров-Данчо Релето. Мотивите – изтърпял е повече от половината от наложеното му наказване от 18 години затвор. Бил е награждаван неведнъж, деятелен е, не е емоционален, премисля добре обстановките, написа в решението си съдът. Преди това и затворническите управляващи, и прокуратурата нямат нищо срещу Димитров да излезе по-рано от пандиза.

„ Нашата правосъдната система е измислена по подобен метод, че първо прави закононарушения, обирай, убивай и след това ще забележим какво ще стане. Нищо не ме учудва, че са ги пуснали. В пандиза те са си примерни граждани”, разяснява Ангел Бончев.

Според закона, с цел да пуснат някого предварително от пандиза, не е належащо той да е платил компенсацията, на което е наказан.

„ Никъде не е посочено условие да е възстановил вредите или да удовлетворил потърпевшите лица, или техните близки. Много е мъчно да се допусне, че едно лице, което е в положение да отвлече някого и то с користна цел, с цел да принуди него или околните му да получи финансови средства, да го сложи в извънредно тежки условия за живот, да го унижава не наподобява доста евентуално, че такова лице може да поправи”, изясни пред Нова телевизия юристът по наказателни каузи Людмил Рангелов.

„ Може би да са се трансформирали. Аз нямам доверие да са станали по-добри. Който има вяра, ги е пуснал. Аз нямам нищо срещу. Това че са ги пуснали по-рано, зависи от тяхното държание – там са пяли, свирили, взели участие в фетиш. гражданска война в пандиза, е помогнало”, сподели жертвата на „ Наглите” Киро Киров.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР