Преди избори това, което се случва в София, в част

...
Преди избори това, което се случва в София, в част
Коментари Харесай

Иван Таков: Диалогът в БСП не върви както трябва

Преди избори това, което се случва в София, в част от организациите, съгласно мен, е тежък бойкот на самите избори и няма да способства за повишението на резултата. Може би това беше една от аргументите да се търси вътре в партията различна платформа за диалози, за шерване на отзиви. Видно е, че в последните години разговорът не върви както би трябвало. Това сподели в студиото на “Денят стартира с Георги Любенов ” Иван Таков - водач на БСП-София и столичен общински консултант от МК “БСП за България ”.

Той акцентира, че неотдавна основаното в Българска социалистическа партия придвижване е “заради паниката и желанието на социалисти и персони, които ги е грижа за партията, интересува ги партия, а депутатските им места ”, и съобщи:

“Искам ясно да кажа, че това не е различен план в лявото ".

" Българска социалистическа партия отстъпва от електоралния си резултат - партията е изгубила 800 000 гласоподаватели ", уточни Таков и добави:

“Видно е, че има проблем и той към този момент е последователен. През годините може да е имало цикличност - влизали сме в ръководството, падал ни е резултатът, още веднъж сме си прибирали доверието на гласоподавателите. От 2017 година насам ние сме в последователен спад на резултатите. ”

За него лъч на вяра е положителният резултат на Българска социалистическа партия в София на локалните избори, който е реализиран, посредством въз основата на ясни хрумвания и леви послания.

Ю " Видяхме, че има чуваемост за тези послания и ние искахме този диалог да продължим със срещата в НДК със социалисти и жители. Идеята е борбата за работещите хора ”, изясни той и уточни, че " формулата от София " би трябвало да се придвижи на национално равнище ", изясни Таков.

Според него, " доста малко решения, които касаят даже и работата на парламентарната група, минават през Националния съвет " и даде образец с номинацията, направена от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

" Националният съвет тогава взе решение само и единствено Кристиян Вигенин да бъде препоръчан за заместник-председател на Народното събрание. От години към този момент никой не пита Националния съвет, макар че по правилник той е този, който образува националната политика на партията. Голяма част от значимите решения, които се случват и в Народното събрание, и на национално равнище би трябвало да минават в Националния съвет. И ето това предложение ни се показва като извънредно държавническо държание ", разяснява той.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР