Преди две седмици, 60-годишният Яким от Петрич пада лошо и

...
Преди две седмици, 60-годишният Яким от Петрич пада лошо и
Коментари Харесай

Лекари събират пари за операция на възрастен пациент

Преди две седмици, 60-годишният Яким от Петрич пада неприятно и счупва бедрената си кост. Мъжът е с психологично заболяване, съвсем ням е и с доста едва зрение.

„ Той ми е дребното братче. Жал ми е, обичам го, мъчително ми е освен това състояние като го виждам, различен няма кой”, споделя през сълзи сестра му Елеонора.

От Петрич Яким е докаран в София. За да върви още веднъж би трябвало интервенция с слагане на имплант. Цената му обаче е непостижима - 1200 лв.. Неговата пенсия е 130 лева, а тази на сестра му – 240.

--> „ Колегите за моя изненада и горделивост несъмнено, сами ми предложиха – споделиха лекар Мазнейков, дайте да не се ослушваме, дайте ние да съберем пари за тоя човек”, споделя хирургът ортопед от болница „ Света София” доктор Христо Мазнейков.

Речено – сторено. Доктор Александър Петров е лекарят, оперирал Яким. Той също е дарил персонални пари: „ Операцията беше рутинна, стана сносно. Неоперирайки го този човек, ние го обричаме на очевидна гибел”.

В момента Яким се възвръща за сметка на болничното заведение. Правят му и безвъзмездна рехабилитация. Според доктор Мазнейков 6-те дни, дадени по клинична пътека, не стигат до средата.

След изписването обаче не е ясно кой ще се грижи за Яким. Процентът, избран в телка му е непълен за персонален помощник. А сестра му към този момент не съумява – има проблеми с ръцете, също е оперирана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР