Преди две години американският президентът Доналд Тръмп е излязъл с

...
Преди две години американският президентът Доналд Тръмп е излязъл с
Коментари Харесай

Тръмп е имал идея да се хвърлят ядрени бомби срещу ураганите

Преди две години американският президентът Доналд Тръмп е излязъл с концепцията да да се хвърлят нуклеарни бомби против ураганите, преди те да преминат над територията на Съединени американски щати, оповестява американският информативен уебсайт Аксиос, представен от международната преса.

Идеята е била подхвърлена на заседание, отдадено на ураганите. Президентът е изслушал специалистите си и е вметнал: “Разбрах. Разбрах. А за какво не ги бомбардираме с нуклеарно оръжие (ураганите)? “

Сайтът “Аксиос “ не оповестява по кое време тъкмо се е състояло съвещанието. Белият дом не е коментирал обявата.

Предложението на Тръмп не е ново. Първоначално то е било направено през 50-те години от академик, който работел за държавното управление при президента Дуайт Айзенхауер. Оттогава концепцията се появява понякога, макар единодушието на учените, че тя не е изпълнима.

Американското Управление за океаните и атмосферата даже поддържа страница, отдадена на този въпрос. Проучванията са посочили, че нуклеарното оръжие освен няма да обезсили бурята, само че ветровете бързо ще разнесат радиацията над прилежащите територии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР