Преди две години 106 платежоспособни персони са платили по 2

...
Преди две години 106 платежоспособни персони са платили по 2
Коментари Харесай

Емблема от бяло злато за най-бързия McLaren

Преди две години 106 платежоспособни персони са платили по 2 милиона евро за кола, която им е била показана единствено на картинки. Сега тя излиза на бял свят –скъпа и специфична. Това е McLaren Speedtail, най-бързият сериен модел в историята на паметната английска марка.

 20-1-6kol

Хибридният автомобил се явява законен правоприемник на изключителната машина McLaren F1 от 90-те години на предишния век, която беше най-бързият сериен модел за времето си и също има тираж от 106 броя. Двете коли са оборудвани с централно ситуирано пилотско място и две седалки зад него.

 20-2-6kol

Конструкторите на McLaren към този момент не разкриват съответни механически елементи, свързани със задвижващата система на Speedtail. Знае се, че под карбоновата кожа ще бъде вграден хибриден пакет с обща мощ над 1050 конски сили. На по-късен стадий ще бъде оповестено какъв брой и какви мотори изпращат тягата си към колелата. Възможно е бензиновият мотор да бъде същият битурбо V8, който се ползва в настоящата гама на Mclaren.

 20-3-6kol

Вече има данни за ускорението, което е в действителност зашеметяващо – спринтът от 0 до 300 км/ч лишава 12,8 секунди. Максималната скорост на McLaren Speedtail доближава 403 км/ч, което е с 12 см/ч повече спрямо McLaren F1.

 20-5-6kol

Когато водачът включи режим за придвижване с високи скорости, дейното окачване снижава каросерията с 3,5 см по-ниско до асфалта. В това състояние височината на автомобила става единствено 1,12 м. Когато скоростта би трябвало да бъде понижена, в деяние влизат високоефективни карбоново-керамични спирачни апарати.

 20-6-6kol

Каросерията издължена до 5,2 м и с тегло 1430 кг е относително лека. В пътническата кабина само шофьорската седалка може да се контролира. Двете места откъм гърба са с закрепена позиция, защото са част от главната конструкция на автомобила. Те се намират в лявата и дясната страна, а не непосредствено зад водача.

 20-7-6kol

Два спомагателни монитора в краищата на арматурното табло до вратите заместват страничните огледала, които са сменени с дребни камери в името на по-добрата аеродинамика. Няма и сенници на челното стъкло, което е електрохромно затъмнено. Контролните уреди са ситуирани на тавана сходно на самолетен кокпит. В интериора са употребявани скъпи метали, както и ново потомство карбонови нишки и кожени материи.

 20-8-6kol

Дългата каросерия не е оборудвана със спойлери, само че има дейни аеродинамични съставни елементи. При висока скорост задницата трансформира формата и височината си по този начин, че да обезпечи по-голям напън на колелата към асфалта за оптимално сцепление. Черешката на тортата е емблемата на McLaren, която по избор на купувача може да се създаде от 18-каратово бяло злато.

 20-9-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР