Преди дни bTV получи зрителски сигнал за инцидент на пътя

...
Преди дни bTV получи зрителски сигнал за инцидент на пътя
Коментари Харесай

Паднала скала на пътя София – Долни Пасарел

Преди дни bTV получи зрителски сигнал за случай на пътя София – Долни Пасарел, а точно – паднала канара на пътното платно, вследствие на което три коли се отървават на косъм без съществени последици.

Йордан Стоянов се прибирал предходната събота, когато към 19 ч. скалната маса се стоварва върху пътя. В Нанесени вреди върху гумите, джантите и подкалника на автомобила на Стоянов.

Снимка: btvnovinite.bg

„ За страдание това е нещо, което се случва всекидневно по трасето София – Самоков. Поради вниманието, което беше от моя страна, не се стигна до по-голям инцидент”, описа той в ефира на „ Тази събота”.

В автомобила зад неговия се движела лека кола, в която пътували жена и две дребни деца: „ Подадох сигнал на 112 на 18:52 ч. След това втори, трети, до 23:10 – 15 ч. по никакъв метод не се реагира – скалата остана за дълго време. В понеделник сутринта също не беше премахната”.

От АПИ обаче дадоха отговор в писмена позиция до bTV, че камъните са били отстранени.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Не е незабавно, защото в непосредствена непосредственост до нас се намира пунктът, който е на поддържащата компания. Скалата не беше отстранена, органите на Пътната полиция описаха случая, записаха размера на скалата, която е паднала”, настоя Стоянов.

По думите му на доста места по продължение на въпросния сектор липсват мантинели, имало и ужасно доста дупки.

„ Трябва по някакъв метод да се реагира, да се отстранят дупките, да се слагат защитни мантинели, защото местата, където липсват мантинели са причина за нови ПТП-та, които могат да бъдат с драматичен край”, сподели водачът.
Пътнически трен дерайлира поради паднала канара на релсите Няма потърпевши пасажери
От АПИ признават, че има риск от падащи камъни на пътя, само че се вършат постоянни обходи – изключително във време, в което вали дъжд или сняг.

Отворените дупки пък се пълнели със „ леден асфалт” – нещо, което се прави в този сезон.

Предстои поетапна замяна на ограничаващите уреди в региона, оповестиха още от Пътната организация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР