Преди да започне преговорите с израелския премиер Бенямин Нетаняху, Владимир

...
Преди да започне преговорите с израелския премиер Бенямин Нетаняху, Владимир
Коментари Харесай

Путин-Нетаняху: Здраво военно сътрудничество

Преди да стартира договарянията с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, Владимир Путин похвали взаимоотношението на военните сред двете страни.

“Откровено ще кажа, не се опасявам от това. Благодарение на огромна част от вашите старания връзките ни получиха ново качество както във връзка с сигурността, по този начин и на военното съдействие. Всички знаем какъв брой е значимо това, изключително поради продължаващата опасност от интернационалния тероризъм. ” – сподели съветският водач.

Путин сподели, че израелският министър председател към този момент е провел “доста задълбочена полемика ” с министъра на защитата Сергей Шойгу и означи, че страните ще разискват “всичко, обвързвано с тази сфера ” по време на диалозите.

Путин се надява виновни политици да дойдат в израелския парламент, заяви РИА Новости

От своя страна Нетаняху съобщи, че възходящите опити на Иран да употребява сирийска територия за разполагане на ракети, заплашват Израел.

“Не сме подготвени да се примирим с тази опасност ”, акцентира министър председателят.

В тази връзка той означи особеното значение на съдействието сред военните на Русия и Израел.

“Личните връзки сред нас ни разрешиха да предотвратим търканията, конфликтите сред нашите военни. Мога отговорно да кажа, че това е доста значим детайл на непоклатимост за целия район ”, сподели Нетаняху.

Нетаняху съобщи, че Израел ще би трябвало да организира военна интервенция в Газа

Руският водач показа с израелския водач резултатите от пътуването си Дагестан във връзка 20-годишнината от нахлуването на “международни терористични банди в републиката ”.

“Ние в Русия знаем добре какво е тероризъм и Израел също знае това от първа ръка ”, сподели президентът.

Освен това Путин съобщи, че е получил покана от израелския президент Ривлин да участва на възпоменателни събития при започване на идната година по случай 75-годишнината от освобождението на Аушвиц и Деня на Холокоста.

„ Моля, кажете на господин президентът, че ще дойда с огромно наслаждение “, сподели Путин, обръщайки се към Нетаняху.

Той добави, че като част от това посещаване ще бъде допустимо откриването на мемориал в Йерусалим на жителите на обсадения Ленинград. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР