Преди да посегнете към аспирина, опитайте с оргазъмРедовният секс предпазва

...
Преди да посегнете към аспирина, опитайте с оргазъмРедовният секс предпазва
Коментари Харесай

Редовният секс пази от инсулт

Преди да посегнете към аспирина, пробвайте с оргазъм


Редовният секс защищава организма от стареене и може да понижи риска от инсулт или инфаркт до 50 %. Освен удоволствието, изгодата от половия акт е освобождението от напрежението, укрепването на имунната система и нормализирането на кръвното налягане. Американската асоциация по сърдечни болести оповести резултати, съгласно които мъжете сред 40 и 60 години, които вършат секс най-малко два пъти седмично, са двойно по-предпазени от риска да развият сърдечни болести, по отношение на връстниците си, които вършат секс веднъж седмично.

В изследване от Аризона, в което са следени 58 дами на междинна възраст, се регистрира доста по-ниски равнища на стрес и негативно въодушевление след физическа фамилиарност. На идващия ден. Учените означават, че тези резултати не се откриват, когато дамите са имали оргазъм без сътрудник, респективно – и половинките им, само че без сексуален акт.

Сексуалната интензивност освобождава ендорфини и други хормони, които работят като “стражи ” в тялото против стресовите положения и поддържат сърдечния тонус в чудесно положение часове наред.

Проблемът, който регистрират лекарите е, че при систематичен стрес тялото реагира с намаляване на либидото. А изходът още веднъж е секс, с цел да може да регулирате равнището на естроген и тестостерон в организма. Точно тези хормони въздействат върху появяването на сърдечните болести, а в нерядко случаи са виновници за появяването на остеопороза.

След оргазъм се освобождава и хормонът пролактин, който пък виновен за чувствата ни за релаксация и унесеност. Това от своя страна укрепва положителния сън и въздейства на позитивно върху общия тонус.

“Преди да посегнете към аспирина, пробвайте се да получите оргазъм ”, споделят медиците. Доказано е, че сексът се оказва натурален инструмент против блокирането на болежка. В това число хронични схващания на гърба и краката.

Редовният сексуален акт понижава сензитивно при дамите менструалните крампи, работи успокояващо при артритни болки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР