Преди да натисне спусъка и да сложи край на живота

...
Преди да натисне спусъка и да сложи край на живота
Коментари Харесай

Марк Чапман водел борба със себе си, преди да застреля Джон Ленън

Преди да натисне спусъка и да постави завършек на живота на иконата на поп музиката Джон Ленън преди близо 38 години, неговият палач водел битка със себе си какво да направи и даже се молел да се откаже от реализирането на проекта си, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В края на краищата победило желанието му да завоюва известност, убивайки един от най-известните хора в света. Това декларирал 63-годишният Марк Дейвид Чапман на 22 август, когато следващата му молба за освобождение бе отхвърлена. "Бях стигнал прекомерно надалеч в реализирането на проекта си ", разясни той.

На 8 декември 1980 година някогашният бийтъл напуснал нюйоркския си апартамент и се упътил към звукозаписно студио, когато бил спрян, с цел да сложи подписа си върху албум, който носел Чапман.

По това време Чапман е 25-годишен, с цялостна фигура и носи очила. "Тогава си помислих "Имаш албума и подписа му върху него, просто се върни вкъщи ", само че нямаше по какъв начин да го направя ", означи той.

Когато Ленън се върнал вкъщи в Манхатън по-късно вечерта, Чапман го чакал и го прострелял с 38-калибров револвер пред брачната половинка му Йоко Оно. Убийството му шокира музикалния свят, едно цяло потомство, израсло с Бийтълманията, и града, в който английският музикант се бе открил.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР