Преди членството си в ЕС Република Северна Македония е готова

...
Преди членството си в ЕС Република Северна Македония е готова
Коментари Харесай

Зоран Заев: Готови сме да променим конституцията заради България

Преди участието си в Европейски Съюз Република Северна Македония е подготвена да отвори конституцията си и да запише приноса на българския народ, по този начин и на хърватския народ в построяването на страната ни.

Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев по време на взаимна конференция с българския си сътрудник Стефан Янев.

" Очевидно, че като съседи и приятелски народ имаме потребност от по-чести срещи ". Това съобщи министър председателят Стефан Янев след срещата му с премиера на Северна Македония Зоран Заев.

В рамките на диалозите тематика била братската интеграция на Северна Македония. " В тази връзка политиката ни е неотклонна ", добави Янев. " В момента имаме прозорец за опцията да се работи върху несъблюдение задания ", сподели Янев.

По думите му задачата била да се намерят верните решения, с цел да се движим напред. Янев акцентира, че Заев пристигнал с съответни оферти, които ще бъдат разисквани. " Интеграцията на Западните Баладите е в употребява на всички, само че не би трябвало да се оставят не решени проблеми в европейското семейство ", съобщи Стефан Янев.

България твърдо поддържа вероятността на Северна Македония, както и на Албания и другите страни от Западните Балкани, по пътя към тяхното присъединение към европейското семейство.

Това сподели на брифинг служебният министър председател Стефан Янев след срещата с македонския му сътрудник Зоран Заев. В рамките на този диалог съществена тематика е била точно европейската вероятност на Северна Македония и опцията за започване не диалози за предприсъединителната конференция с Европейски Съюз.

" Това, което констатирахме, е, че сега има прозорец на опция да работим по нерешените въпроси, които имаме досега. Стремежът ни е да създадем една удобна среда на доверие, другарство и открит разговор, което да спомогне на нашите експерти да седнат и да намерят верните решения, които да бъдат показани пред обществата както у нас, по този начин и в Северна Македония ", сподели Янев.

" Делегацията на Зоран Заев пристигна с съответни оферти, които ще обсъждаме интензивно и професионално в околните дни. Надявам се атмосферата на доверие, на взаимно ценене на националните ползи да продължи в полза на търсене на решение, тъй като европейската вероятност на Северна Македония и на Западните Балкани като цяло са в полза на България, на целия район, както и на Европейски Съюз ", сподели още служебният министър председател.

По думите му всичко това би трябвало да бъде в границите на разпоредбите и разговора.

" Най-напред би трябвало да почистим нещата сред себе си, с цел да не оставим нерешени проблеми в европейското семейство ", добави Стефан Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР