Преди четири години Америка избра първия си президент милиардер. Сега

...
Преди четири години Америка избра първия си президент милиардер. Сега
Коментари Харесай

При Тръмп милиардерите на САЩ забогатели с 1 трилион долара

Преди четири години Америка избра първия си президент милиардер. Сега близо 200-те най-богати хора в страната, които се равняват на едвам 0.00006 % от популацията, са нараснали общото си благосъстояние с 1 трилион $, осведоми Блумбърг, представена от Българска телеграфна агенция в петък.

Силите, концентрирали толкоз огромно благосъстояние в ръцете на толкоз малко хора, действаха и преди непредвидената победа на Тръмп и без значение от развиването на събитията идната седмица, ще продължат да работят, изключително софтуерната смяна, и да оформят бъдещето и стопанската система на страната.

Президентството на Тръмп обаче форсира тези промени и направи най-богатите американци още по-богати.

Състоянието на американците, включени в показателя на милиардерите на Блумбърг, се е нараснало от под 1.8 трилиона $ чиста стойност в изборната нощ на 2016 година до над 2.8 трилиона $ предходната седмица. Членовете на показателя, който ежедневно класира 500-те най-богати хора на планетата, може да се трансформират, само че общият брой на американците в него остава постоянен - от 168 преди четири години до 166 сега.

По-голямата част от благосъстоянието, насъбрано през ръководството на Тръмп, е отишла при най-богатите от най-богатите - група, която включва някои хора, които президентът по никакъв начин не обича, разяснява Блумбърг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР