Преди час изтече крайният срок, в който служебният кабинет трябваше

...
Преди час изтече крайният срок, в който служебният кабинет трябваше
Коментари Харесай

Изтече крайният срок за доставката на американските танкери с втечнен газ

Преди час изтече крайният период, в който служебният кабинет трябваше да даде отговор на американската компания " Шиниър " дали приема офертата им за доставка на 7-те танкера полутечен газ, уговорена от предходното държавно управление.

В 19.00 часа министърът на енергетиката Росен Христов ще даде брифинг по тематиката. Гледайте го онлайн тук или на във Facebook.

По-рано през днешния ден ръководителят на Кризисния щаб, вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев съобщи, че се търси най-хубавата оферта. Анализатори предизвестиха, че това е неверен ход, защото с всеки ден цената на синьото гориво се повишава.

" Нашата цел е да осигурим нужните количества газ на най-хубавата и оптимална цена, тъй като тя се заплаща от всички нас, от бизнеса и от хората, и приканвам за по-малко идеология по тези тематики, тъй като идеологията не храни хората, нито топли хората, нито оказва помощ на промишлеността да работи. Тя е за едно друго поле на деяние и приканвам да бъдем малко по-прагматични в това отношение ", съобщи Христо Алексиев - вицепремиер, министър на превоза и началник на Кризисния щаб.



" Ако държавното управление се пробва да откри нови предложения и се тормози за въпросните 7 танкера, че няма да има слотове, то и за новите предложения важи безусловно същото. Освен, в случай че не откри търговец, който е подготвен да достави съответните количества напряко в България, вместо в терминала за регазификация, в който обстановката към този момент е по-различна. Но, несъмнено, тогава и изискванията ще бъдат други ", сподели Калоян Стайков от Института за енергиен мениджмънт.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР