Преди броени минути във Варна официално се откри международния музикален

...
Преди броени минути във Варна официално се откри международния музикален
Коментари Харесай

Откриха международния музикален фестивал Варненско лято

Преди броени минути във Варна публично се откри интернационалния музикален фестивал Варненско лято.

Започналият през 1926-а година фестивал като Български национални музикални тържества е най-старият в България и един от най-старите фестивали в света.

Видео ТУК

Основната стратегия на фестивала от 24-ти юни до 5-ти юли ще включи освен нормалната класическа музика, само че още и джаз, фолкор и музикален спектакъл. Сред акцентите е концертът на Биг бендът на БНР, който ще показа Скици от Испания “ на 27 юли. Концерт-майстори и лауреати на най-престижните струнни състезания ще се показват в камерния оркестър “East West ”. Те ще зарадват публиката с сантиментална музика от Изтока и Запада.

Няколко министър председатели ще бъдат поднесени на варненската аудитория в границите на „ Опера в Летния спектакъл “, която е част от програмата на фестивала. На 28 юли за първи път ще бъде показан мюзикълът „ Маската на Зоро “. „ Пепеляшка “ ще зарадва феновете на операта на 4 юли, а „ Тоска “ на 7 юли. Премиерата на „ Летящия холандец “ е на 12 юли, а на „ Джоконда “, която за първи път се слага в 71 годишната история на варненската опера, ще бъде показана на 7 август. Два дни по-късно публиката ще може да се наслаждения на балета „ Лебедово езеро “.

В модула „ Академия “ от 6-ти до 12-ти юли следва емблематичният план на проф. Минчо Минчев „ Интегрално осъществяване на Бетовеновите сонати за пиано и цигулка “. За пръв път в България в три концертни вечери ще се изявят десетима цигулари и четирима пианисти, ще показват 10-те сонати за пиано и цигулка на Бетовен.

„ Baroque “ - Ренесансова и Барокова музика е завършващият модул на фестивала. Той към този момент трета година се радва на огромен интерес. Срещата с изтъкнати европейски ансамбли за старинна музика ще се състои през септември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР