Преди броени дни в прочутия квартал “Льо Маре в Париж

...
Преди броени дни в прочутия квартал “Льо Маре в Париж
Коментари Харесай

„Минало-настояще-бъдеще“ – музеят на Пиер Карден

Преди броени дни в фамозния квартал “Льо Маре ” в Париж е посрещнал първите си гости музеят на дизайнера Пиер Карден. Експозицията, наречена “Минало-настояще-бъдеще ”, е открита персонално от 92-годишния Карден, който назовава себе си „ дизайнерът, пристигнал отникъде “. Всъщност Карден е италианец, чиято фешън къща е на повече от 60 години и през цялото това време не е спирал да работи. Освен това дизайнерът има и сполучлив бизнес с хотели и заведения за хранене, който се прави оценка на над един милиард евро.Модата помни Пиер Карден като дизайнера, който измисля течението „ футуризъм “. Дрехи от синтетика и латекс, странни кройки, модели, повлияни от спътници и сателитни антени – Карден се прекланя пред науката и напредъка и пръв вкарва в дрешника на дамите авангардните облекла, които през днешния ден одобряваме за даденост.

Както всички дизайнери от близкото минало, по този начин и Пиер Карден има много високи критерии за творчество и триумф. Той споделя, че елегантността е единствено първото ходило в модата, наложително за триумф. Но с цел да остане един дизайнер в историята, е нужно освен това – същинско творчество, което да направи моделите разпознаваеми даже без да се чете етикетът им. В своя музей Карден е събрал точно такива свои модели, над 200 на брой.

Адресът на музея е Париж, ул. “Сан Мери ” 5, цената на билета – 25 евро. Едва ли доста от нас ще го посетят в обозримо бъдеще, по тази причина ето част от него в фотоси.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР