Преди АПИ и МРРБ да въведат ограничения от 90 км/ч

...
Преди АПИ и МРРБ да въведат ограничения от 90 км/ч
Коментари Харесай

Адв. Петър Славов: Преди да ограничат до 90 км/ч злополучната отсечка от Струма, да прочетат позицията си отпреди 5 г.


" Преди АПИ и Министерство на регионалното развитие да вкарат ограничавания от 90 км/ч по злощастната права от автомагистрала " Струма ", дано прочетат личната си позиция отпреди 5 години. По мой въпрос в 43-тия парламент, в който 2014-2016 година бях депутат, по отношение на статута на проблематичния сектор " Даскалово -Долна Диканя " и за какво откакто е открит като " автомагистрала ", е с ограничавания от 120 км/ч, ето както написа тогавашният министър на ГЕРБ:

" Действително правата е с автомагистрален габарит 29 м., с 2 платна по 11,5 м., с 2 дейни платна и спешна лента, само че заради неприключили отчуждителни процедури, въвеждането в употреба към момента не е завършило, заради което допустимата скорост за правата е 120 км/ч. "

Едва ли е нужно да изтъквам и уверенията на министърката, че казусът скоро ще бъде позволен.. скоро, скоро - повече от 5 години от този момент ".

Това написа във Фейсбук адв. Петър Славово, депутат в 43-тото Народно заседание, като разгласява отговор на свое запитване по реда на парламентарния надзор. Питането е по отношение на Автомагистрала " Струма ", а отговорът е на тогавашният министър на районното развиване и благоустройството Лиляна Павлова.


 Адв. Петър Славов: Преди да лимитират до 90 км/ч злощастната права от


" Надявам се виновните институции да се съобразят със личното си мнение, да подхващат нужното за обезопасяване на правата, само че и да не трансформират този сектор от още незавършената " Струма " в хранилка за катаджии, сходно на правата с бабуните Чирпан-Стара Загора на автомагистрала " Тракия ", както изкарахме близо 2 години... ", написа още Петър Славов.

" Предвид пък, че секторът е строен със средства от Европейски Съюз, дали госпожа Кьовеши няма да се заинтересува от проблема и най-сетне някой върховен служител да понесе отговорност за това (поредно) безхаберие?! ", приключва той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР