Преди 5 години централният защитник Танко Дяков, който се подвизава

...
Преди 5 години централният защитник Танко Дяков, който се подвизава
Коментари Харесай

Танко Дяков от Чикаго: Тук хората ме знаят заради Черно море

Преди 5 години централният бранител Танко Дяков, който се подвизава у нас в много отбори, измежду които Черно море, Локо Пд, Славия, Берое, отпътува със фамилията си за Съединени американски щати. Там той има дребна строителна компания. Успоредно с работата, Дяков играе за аматьорския Левски Чикаго, както и в други тимове в съботно-неделна лига за многообразие.

„ Продължавам в събота и неделя да се варирам в Щатите с футбол. Събираме се с другари, играя и в други тимове, само че няма нищо професионално, просто за многообразие. Вече пета година сме със фамилията ми тук, откакто спечелихме зелена карта. В Чикаго сме. Тук сме се устроили. Имам си моя дребна строителна компания. Нямам задоволително време, зает съм. Трябва денонощието да се промени на 36 часа, че времето ми идва късичко в последно време. „ Хвърча” постоянnо. Ставам рано заран и се прибирам късно вечер. Няма как”, споделя Танко Дяков за " Дарик ".
„ Тук в Чикаго българите са доста. Тук си е дребната България. Може да намериш всичко, което ти липсва в България, както и всичко, поради което си се махнал от родината....
„ Черно море си ми е на сърцето. Там са ми най-хубавите години. За този отбор съм играл и със строшен нос, и с аркади, и контузии единствено за тима. Хората ме познаваха поради Черно море. Всички ме свързаха с този тим и до ден сегашен има такива, които си мислят, че съм младеж на Черно море.

Запитан за ограниченията в Чикаго около ковид, Дяков показа:

„ Сега се поуспокоиха малко нещата. Първите дни тук беше суматоха. Затваряха се заведения за хранене, учебни заведения, магазини. Хората се презапасяват. Вчера бях магазина и отново нямаше тоалетна хартия. Хляб има, вода има, месо има, тоалетна хартия не. Сложили са ограничавания да се вземат единствено по две.

" Сега се поуспокоиха нещата. Някои места, където има по-голямо скупчване на хора, отново са затворени за идващите 2 седмици. Хората привикнаха с тази карантина. Трябва да има отговорност. Аз съм доста положителен. При мен суматоха няма. Моята жена повече чете, гледа. А колкото повече четеш, почват едни конспирации, едно знамение. Аз самият се пробвам всяка заран да си „ ъпдейтвам” информацията. Тук споделят, че сякаш стартират да намират някакви ваксини, само че до момента в който не се случи, нямам доверие. И аз имам родители, тормозя се за тях. Дано по-бързо се сътвори ваксина. Хората тук в Щатите са по-възпитани. Като им се каже нещо, се преценяват, до момента в който ние в България сме по-корави глави”. СНИМКА: Fakti.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР