Преди 4 години кола блъска 14-годишния Софроний Светославов Софрониев от

...
Преди 4 години кола блъска 14-годишния Софроний Светославов Софрониев от
Коментари Харесай

Блъснатият от кола 14-годишен Софроний мечтае за приказка с щастлив край

Преди 4 години кола блъска 14-годишния Софроний Светославов Софрониев от учебно заведение Петър Парчевич “ - Чипровци, до момента в който кара колело и той изпада в кома за 7 месеца. Заминават за София на лекуване, следват доста процедури, раздвижвания и лечения с цел да се възвърне. Направени са му мозъчни интервенции и поставена клапа в главата му. Майката се грижи за него. Сега Софроний е възпитаник в 8- ми клас от Шесто приблизително учебно заведение „ Отец Паисий “- Монтана независима подготовка. Командировани са учителки, които го образоват в дома му.

Детето се придвижва в инвалидна количка, не може да се движи самичък и да се храни, има потребност от медикаменти, рехабилитация.

Необходими са средства за потребностите на болното дете и лекуването му в чужбина.. Сумите са непостижими за майката, която сама отглежда и своята по-малка 6- годишна щерка Дюля Ивана. Бащата е умрял.

Кошмарен е този 5 юли през 2013 година, когато се случва случая. Момчето кара колело и го блъска млад водач с „ Фолксваген Голф “ от същото село. Малкият Софроний изпада в несвяст. От множеството контузии му се отключва епилепсия. Направени са му две мозъчни интервенции в „ София мед “ поради хематоми в главата, сложена му е клапа. Водили са го на съвещания и в „ Пирогов “.

Софрони е мъдро дете, с отличен триумф и положителни достижения в шахмата, хвали го майка му Светла Боянова. Той пък споделя за специалността на горския, който пази природата, набелязва болните дървета и ги записва. „ Мечтая да стана горски. Има заплаха да го пресрещнат диви животни- вълк, глиган, пепелянки и би трябвало да е въоръжен “, счита момчето.

Блъснатото дете в този момент учи икономическите системи в света. Въпреки извънредно тежкото си положение и болката той демонстрира мощна воля. Опитва да се придвижва, моделира с пластелин и по този начин раздвижва пръстите си. На това и какво съставляват пазарните връзки го учи учителката Румяна Костова.

„ Много съм разтревожена и се опасявам за бъдещето на сина ми. Нашите лекари не дават огромни очаквания. Заради една случайност стана жертва на злополука. Нужна му е високо профилирана помощ. В Монтана даже никой не желае да работи зъбите му. Водя го на ортодонт чак в Елин Пелин, там му поставят анестезия и поставят по- положителни грижи “, споделя през сълзи майката.

„ Искам да посрещна Дядо Коледа и да си играя с приятелчета, да мога да вървя и да изляза на открито, да отида до черквата “, споделя осмокласникът Софроний.

Всеки, който е съпричастен и с обилно сърце, може да подари за лекуването му.

Монтана, Светла Софрониева Боянова-майката, телефон: 0876551270

Банкова сметка:

BIC BPBIBGSF

IBAN BG78BPBI79331077902602
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР