Преди 20 дни съд се е произнесъл с окончателно решение,

...
Преди 20 дни съд се е произнесъл с окончателно решение,
Коментари Харесай

Покрай случая с шпионажа Емилиян Гебрев вижда нови факти покрай опита за убийството му

Преди 20 дни съд се е произнесъл с дефинитивно решение, съгласно което притежател на " Дунарит " е предприемачът Емилиян Гебрев посредством неговото сдружение " Емко ", само че макар изтеклите периоди това към момента не е вписано в Търговския указател, разгласи самият Гебрев тази заран пред Би Ти Ви. Той заключи, че явно има група хора и група компании (които не назова директно, а насочи към прокуратурата), които стоят над съда и по тази причина неговите решения не се извършват.

От към този момент близо 3 години Гебрев се пробва да отстоява собствеността си във военното сдружение, което споделя, че е придобил през 2016 година и посредством увеличение на капитала е подсигурил собстевността си, само че тези му опити са съпроводени от обжалвания на всичките му дейности от компанията " Виафот инвестмънт България ". През 2016 година пък имаше опити на страната да овладее " Дунарит ".

Повод за телевизионната изява на Гебрев през днешния ден е споменаването на неговото име в изказване на зам.-главния прокурор Иван Гешев преди ден по отношение на следствието на случай за шпионаж, в какъвто той разгласи през днешния ден, че нито е взел участие, нито има логичност да взе участие. Отрече да се е срещал в миналото с съветския олигарх Константин Малофеев, с Леонид Решетников (бивш шпионин и началник до 2017 година на Руския институт за стратегически проучвания (РИСИ) или обвинявания в шпионаж в интерес на Русия ръководител на придвижване " Русофили " Николай Малинов, нито да е бил представян на някого от тях.

Как да вземам участие и какъв ми е смисълът да вземам участие в шпионаж, аз съм един бизнесмен с един от най-успешните предприятия в България, разгласи той.

Освен това съобщи, че от оповестеното в този момент от прокуратурата по случая за шпионаж са станали известни нови условия към опита самия той да бъде погубен през 2015 година

Чия благосъстоятелност е " Дунарит "

Според Гебрев военното сдружение, ръководено и сега от назначен от него Съвет на шефовете и изпълнителен шеф, е благосъстоятелност на неговото " Емко ", само че това събитие не е вписано в Търговския указател.

Обяснява, че почналият против него напън (включващ и опит за отравяне на него, сина му и негов чиновник - бел. ред.) през 2015 година продължава и до през днешния ден, само че с по-рафинирани способи.

Всички дейности на Гебрев по документирането му като притежател на " Дунарит " от 2016 година са блокирани в годините от правосъдни искове от " Виафот инвестмънт България ". Това е дъщерно сдружение на едноименната офшорна Viafot Limited, за което се разбра, че е било благосъстоятелност на близкия до Делян Пеевски юрист Александър Ангелов, а след това е ликвидирана и в този момент българското сдружение няма притежател и самото то към този момент е в процедура по разпродажба, напомня " Капитал ".

В същото време и страната в лицето на Държавната консолидационна компания (ДКК) не е оповестила обществено или пред Гебрев, че си е получила парите, за които е имала искания към " Дунарит " и поради които наложи запор върху сдружението, разгласи предприемачът. Тогава ръководещите използваха ДКК в опита си за преодоляване на " Дунарит " като изкупиха точно вземането на Viafot за към 47 млн. лева (минало през медиатор, а след това и през КТБ), само че русенското сдружение изплати този дълг дружно с лихвите и по този начин отпаднаха основанията ДКК да се впише като заложен заемодател и вероятно да пристъпи към осъществяване. Повече тук.

Не съм разузнавач, а предприемач

Изявите на прокуратурата по следствието за шпионаж разкрива нови условия, свързани с опита за моето ликвидиране, разгласи Гебрев като посочи, че нищо не се е случило по това следствие от последната година, когато той е изискал от основния прокурор прекратеното следствие да бъде обновено. Посочи, че казаното от зам.-главния прокурор Иван Гешев, че през януари и февруари 2015 година е било контрактувано редица български сдружения, включително и " Дунарит " по никакъв метод да не попаднат в български ръце, изцяло съответствува с времето, когато Гебрев е декларирал интерес да купи " Дунарит, а два месеца по-късно против него е осъществено нападение, което " съответствува с съществуването на представители на непознати страни покрай нас ".

Надявам се тези нови обстоятелства и условия да ускорят следствието и да се откри кои са тези компании, кой стои зад тези компании, кой желае да бъдат подкрепяни, разгласи Гебрев и напомни, че става дума за учредени през 2017 година компании, които го нападат, които не съществуват сега в българския юридически мир (точно изложение, на което дава отговор " Виафот " - бел. ред.).
В изказването си пред медиите по следствието за шпионаж зам.-главният прокурор Иван Гешев цитира документи, написани от Николай Малинов, които го свързват с някогашния мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев, Константин Малофеев и Леонид Решетников. С тях Гебрев отхвърля в миналото да се е срещал, а за Цветан Василев сподели, че са се виждали 3 или 4 пъти, като най-дългият му диалог е траял 10 минути и е бил по времето, когато двамата са се конкурирали за придобиването на ВМЗ-Сопот.

Гебрев разгласи и че е окуражен от изказването на премиера Бойко Борисов от сряда, че компаниите от отбранителния лист не би трябвало да се дават на непознати компании и това съгласно него давало вяра, че може би " някой рационален човек " най-сетне ще позволи въпроса.

В същото време прикани да се чуе още веднъж изказване на премиера от 2017 година, че страната е позволила груба неточност и че в никакъв случай такива неща няма да се повтарят, само че нищо не се било трансформирало от този момент и натискът над него продължавал посредством разнообразни дейности, които му се случват всяка седмица, само че към този момент натискът бил много по-рафиниран, изясни Гебрев.

Обяви, че няма никаква информация и за воденето против него следствие за пране на пари. Гебрев е разследван от спецпрокуратурата за проведена незаконна група за пране на пари, обвързвана с източването на КТБ. Направената от прокуратурата връзка е, че преди време " Дунарит " бил платен от кръга към Цветан Василев с изпрани пари, а Гебрев го знаел. Но в случай че това е по този начин, значи страната е приела тези пари като платени за " Дунарит ", уточни предприемачът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР