Преди 10 дни съобщихме, че делото срещу ОПГ-то, действало като

...
Преди 10 дни съобщихме, че делото срещу ОПГ-то, действало като
Коментари Харесай

Военният съд гледа мерките на Въльо Петров и полицаите от наказателната бригада, действала в “Ботев“. Ще се сбъдне ли прогнозата на TrafficNews?

Преди 10 дни съобщихме, че делото против ОПГ-то, работило като наказателна бригада в " Ботев Пловдив ", е преместено във Военна прокуратура и има огромна възможност да бъде смачкано. Разследването бе  е трансферирано от Окръжна във Военна прокуратура - Пловдив, поради присъединяване на редови войник Петров незаконната скица. На този стадий няма данни някой да си е направил отказ, макар, че бащата на един от задържаните - служителят на реда Мартин Ламбрев е боен следовател. С следствието пък се занимава Военна полиция. Днес Военният съд гледа ограниченията за неотклонение на арестуваните, като всяка от ограниченията ще се гледа поотделно, научи TrafficNews.
Прочетете още
Според източници на  TrafficNews , членовете на ОПГ-го към този момент преговаряли за съглашения с обвиняването. Както по време на активността си във футболния клуб, по този начин и по време на арестите Въльо и хората му неведнъж са изтъквали връзките си с президентството и службите за сигурност, чиито шефове бяха назначени от " Дондуков " 2. В следствието против тях има данни, че Петров е посещавал постоянно постройката, в която се обитава президента, само че не е ясно с кого е имал срещи там. 

Предвид тези контакти, нищо чудно задържаните да се разминат със условни присъди за рекетираните димитровграчани, а дейностите им против националната сигурност да бъдат заметени под килима. 

В края на януари Въльо Петров  и съучастниците му бяха задържани, а против тях има повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, за изнудвания и насила. Няколко седмици по-късно бе арестуван и военослужещия Мирослав Петров, който също е бил част от наказателната бригада. 

 

 

Преди два месеца Окръжна прокуратура притегли четиримата  към наказателна отговорност за осъществени от тях закононарушения, свързани с присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и цел да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители. Спрямо ръководителя на проведената незаконна група Въльо Петров /49/  година, бяха повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила. Престъпленията са осъществени в интервала от  септември до ноември 2023 г. на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на  Министерство на вътрешните работи в  Пловдив -  служителят на реда Галин Колев и Милен Христев, притежател на " Ботев гард ", са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група  Мартин Ламбрев, който също е чиновник на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания. Четиримата са в ареста, откакто Апелативен съд удостовери наложените им ограничения за неотклонение. 

По време на следствието, криминалистите са разкрили и присъединяване на военослужещият. От документите по делото излиза наяве, че ОПГ-то на Въльо е изнудвало двама поданици на Димитровград за огромна сума пари. 

През август м.г. Въльо Петров притиснал мъж от Димитровград - Юмер, да му даде сума, която му дължал. Той обаче декларирал, че няма по какъв начин да извърши заплащането, тъй като други двама мъже, с които има " работни връзки ", му дължали 35 000 лв.. Двамата обаче си прехвърляли отговорността за задължението и никой от тях не желал да заплаща. Тогава Юмер се обърнал към Милен Стоянов, които имал компания за бързи заеми и в региона било известно, че има " опит " в събиране на задължения.  На една от срещите с Юмер Стоянов се показал за чиновник на Групово дело БОП, посочил карта и значка и съобщи, че по-късно ще се видят с " Началника ". Срещата се състояла на бензиностанция в Димитровград, а на срещата пристигал Въльо, който бил показан като " Началника " и двама мъже, които се показали за служители на реда и боен. В хода на следствието е открито, че воненният е въпросният редови войник М. П. След това групата потеглила с две коли към адресите на двамата длъжници. Те били " респектирани " полицейските карти на Галин Колев и Мартин Ламмбрев, а за по-убедително Въльо опрял револвер в главата на единия. Военният също се присъединил като блъснал един от длъжниците. След това ги заплашили, че в случай че не си платят в границите на един час " ще плуват с бетонни обувки ". Единият от длъжниците взел 10 000 евро от татко си, а другият дал 15 000 лв. на рекетьорите. 

В следствие бригадата траяла да изнудва двамата за още пари, само че те се покрили и не дали повече. Предвидливо предизвестили притежателя на заведението, в което броили парите да изтрие записите от камерите, само че тези от външните охранителни камери останали и в този момент са в досиетата по делото. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР