Преди 10-15 години идеята за имплантиране на чипове в живи

...
Преди 10-15 години идеята за имплантиране на чипове в живи
Коментари Харесай

Английски фирми имплантират работниците си с чипове

Преди 10-15 години концепцията за имплантиране на чипове в живи хора беше по-скоро обсъждана най-вече в подтекста на научно-фантастични филми. Ето обаче, през 2018 година фантастиката към този момент е действителност, изключително за някои.

Тази седмица най-големият работен профсъюз във Англия CBI обществено изрази възражението и терзанията си против фирмите, които вграждат чиновниците си с микрочипове.

На територията на кралството към този момент има 150 чиновници, които са били снабдени от работодателя с дребни устройства под кожата си , оповестява Тhe Guardian.

Повечето от тях работят в британската компания BioTeq и нейна дъщерна такава, които се занимават с създаването на чипове.

Според английския всекидневник, шведска компания на име Biohax , която също създава от специфичните чипове, към този момент е в договаряния с няколко финансови и юридически институции на територията на Англия, показали предпочитание да вграждат чиновниците си.

Чиповете са на половина по-малки от оризово зърно и се вграждат в кожата сред палеца и показалеца.

За момента концепцията на компании като Biohax е да основават чипове, които се употребяват за идентификация на работното място, отваряне на офисни порти, запалване на коли и други обикновено звучащи неща.

Основният мотив е, че сходни устройства спомагат за сигурността на всички чиновници на работното място и отвън него.

От CBI обаче се тормозят, че дребните джаджи биха могли да бъдат употребени и за следене, подслушване и събиране на данни в мащаби, които нарушават човешките права.

Предвид всичко, което чуваме за събирането на персонални данни от всевъзможни приложения, компании и устройства, сме склонни да имаме вяра, че CBI има право.

 Тим Кук приказва за следенето в интернет
Тим Кук приказва за следенето в интернет

“Нещата са тотално отвън надзор ”, споделя СЕО-то на Apple
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР