Предаването на снаряди с обеднен уран от Съединените американски щати

...
Предаването на снаряди с обеднен уран от Съединените американски щати
Коментари Харесай

Рябков: Предаването на Киев на снаряди с обеднен уран от Вашингтон е престъпление

Предаването на снаряди с обеднен уран от Съединените американски щати на режима в Киев е престъпен акт, водещ до ескалация. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков на районния семинар „ Укрепване на режима за неразпространение на нуклеарно оръжие “ в Бишкек.

„ Коментарът е елементарен – това не е просто ескалираща стъпка, само че е отражение на възмутителното неуважение на Вашингтон към екологичните последствия от потреблението на този тип муниции във военна зона. Това в действителност е незаконно действие, не мога да дам друга оценка ”, сподели той, отговаряйки на въпрос на ТАСС.

В тази връзка високопоставеният посланик обърна внимание на обстоятелството, че „ към този момент са написани стотици материали, извършени са десетки полемики с присъединяване на най-хубавите специалисти, еколози, лекари, експерти по проучване на химичните взаимоотношения в природата сред минералите и живите организми. ” “Но на американците нищо не им пука ”, съобщи съветският зам.-министър на външните работи.

„ Ясно е, че това няма да се ползва на техните територии. Ясно е, че не ги интересува кой ще го вдиша там и до какви последици ще докара за тези, които водят война сега и какви ще бъдат следствията за поколенията, които ще живеят на тази земя “, приключи Рябков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР