Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

31-годишният наркодилър Милен се споразумя със съда във Варна

 Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане за разпространяване на марихуана в изключително огромни размери, както и за отглеждането  на растения от рода на конопа се призна за отговорен и подписа съглашение с Окръжната прокуратура, което е било утвърдено от състав на Варненския областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Така наказателното произвеждане против 31-годишния Милен М. е било прекъснато. За развъждането на 24 растения от рода на конопа с тегло над 7,5 кг, от които суха маса 1,353 кг, в местността Липов път край село Яребична подсъдимият приел да търпи наказване отнемане от независимост за период 1 година и 11 месеца, което на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс е било отсрочено с изпитателен период от 4 години. Стойността на откритите и конфискувани растения, отглеждани от Милен М., е 45 393 лв..

За закононарушението по член 354а, алинея 2 от Наказателен кодекс – държане за разпространяване на марихуана в изключително огромни размери / близо 9 кг на стойност 53 534 лева/, подсъдимият 31-годишен мъж бе наказан на 2 години и 11 месеца с изпитателен период от 5 години. Така съдът му дефинира да търпи по-тежкото от двете санкции, а точно това за държането на марихуана в изключително огромни размери за разпространяване.

В тежест на Милен М. са и направените по делото разходи в размер на 928 лв..

Веществените доказателства по делото – препарати, чували с марихуана, сушилник, мелница, влагоуловител и други, се лишават в интерес на страната.

Одобреното от съда съглашение е дефинитивно и със силата на присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР