Предаденият на съд от Районната прокуратура във Варна Христо Х.

...
Предаденият на съд от Районната прокуратура във Варна Христо Х.
Коментари Харесай

След одобрено от Варненския районен съд споразумение баща - домашен насилник получи осъдителна присъда

Предаденият на съд от Районната прокуратура във Варна Христо Х. по две обвинявания – закана с ликвидиране и нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение, осъществено при изискванията на повторност, получи през днешния ден неоправдателна присъда от Варненския областен съд.

Наказанието от 1 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период е постановено, откакто правосъдният състав утвърди подписаното съглашение сред подсъдимия и Районната прокуратура във Варна. Срещу 45-годишния мъж бе формирано досъдебно произвеждане след домашно принуждение над родната му щерка. 14-годишното момиче бе настанено в болница с телесни повреди след побоя.

На 1 март 2019 година сред бащата и 14-годишната му щерка почнал скандал във връзка изчезнала сума пари от вкъщи. За неналичието на парите бащата обвинил момичето и му нанесъл побой.

Христо Х. е татко на три деца. Голямата му щерка и потърпевшото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му - при майка си. Заради упражнено домашно принуждение над по-малката щерка и сина му съдът е издал заповед за отбрана от домашно принуждение през 2018 год. С нея му е било неразрешено да приближава двете си деца и да се въздържа от домашно принуждение. Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него. Христо Х. е осъждан два пъти за закана с ликвидиране и за нарушение на ограничаващата заповед на пробация.
Определението на Варненския областен съд, с което е утвърдено съглашението сред подсъдимия и Районната прокуратура, е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР