Пред съдбовен избор за терена на летището си е изправена

...
Пред съдбовен избор за терена на летището си е изправена
Коментари Харесай

Стара Загора пред съдбовен избор за летището

Пред съдбоносен избор за терена на летището си е изправена Стара Загора. Въпросът без заобикалки сложи пред хората от Града на липите министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на полемиката на „ Стандарт ” „ Заедно против рецесията ”. Градът ще бъде пострадал от зелената договорка, която се развива с доста бързи темпове, сподели Караниколов. И заяви, че за жал към летището в Стара Загора няма никакъв инвеститорски интерес. То не съществува в правния мир като летище, няма лиценз от 2007 година, пистата му е извънредно дребна. А с развиването на летище Пловдив, към което има питане от стратегически вложител за преобразяване в карго хъб, ползата към тогавашното летище на Стара Загора е нулев. Затова по-добре е то да стане индустриална зона.

ВИЖ ОЩЕ: Стара Загора желае промяна на стопанската система си

Инвеститорите желаят огромни индустриални зони – 200, 700, 1600 декара. Само два града в България разполагат с терени, които могат да отговорят на тези условия – Бургас и Стара Загора, заяви министърът на стопанската система. И изясни, че терените на Мариците са доста подобаващи за такива зони, само че рекултивацията им лишава 3-5 години, а Стара Загора няма това време. Затова съгласно него бъдещето е точно превръщането на летището в индустриална зона. Решението по тази причина обаче, ще си вземете вие, аз няма да се греша, сподели Караниколов. И прикани хората в Стара Загора да помислят, в случай че изберат да се борят за летище какъв брой работни места ще си обезпечат. Да 100 умни и красиви стюардеси и 20 водача, сподели Караниколов. И прикани и общинският съвет в града и депутатите от района доста бързо и доста съществено да прегледат този въпрос за бъдещето.

Изпълнихме уговорката, който поехме тук преди три години – за индустриална зона от нов вид – с цялостна инфраструктура. Зона „ Загоре ”, до дни ще е подготвена, сподели Караниколов. И прикани Стара Загора да мисли за още една такава зона, която да обезпечи работа на младежите след следствията от зелената договорка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР