Пред съда Семерджиев отговаря за общо 5 обвинения. Най-тежкото от

...
Пред съда Семерджиев отговаря за общо 5 обвинения. Най-тежкото от
Коментари Харесай

Георги Семерджиев шофирал с фалшива книжка, направена от цветен принтер и обикновена хартия

Пред съда Семерджиев дава отговор за общо 5 обвинявания. Най-тежкото от тях – причинавяне на съдбовната злополука на бул. „ Черни връх “, при която починаха две девойки. На първа инстанция Семерджиев получи присъда от 20 години затвор при първичен непоколебим режим. Той беше наказан и да заплати 700 000 лв. кръвнина на околните на Хариет, които са и цивилен ищци, и частни обвинители.

 

Едно от най-противоречивите неща по време на правосъдния развой бяха две експертизи, чиято цел беше да покаже дали Семерджиев е използвал опиати, преди да се качи зад кормилото на съдбовния 5 юли предходната година.

 

Едната експертиза даде позитивен резултат, другата - негативен. От претекстовете на съда, с които bTV разполага, излиза наяве, че съдът е приел, че Семерджиев е управлявал мощния джип след използването на наркотични субстанции.

 

„ Противоречивите моменти, касаещи този аспект на делото, произтичат както от събитието, че - заради неговото бягство от местопроизшествието, той не е бил тестван за алкохол и опиати директно след случая, по този начин и от признатите две разнопосочни експертни изводи, едно от които не открива наркотични субстанции в наложително конфискуваната по-късно кръв, а другото – установи съществуване на метамфетамин “, написа още в претекстовете.

 

Съдебният състав стимулира своето решение, като написа, че методът употребен за експертизата, дала позитивен резултат, е „ „ доста по-чувствителен “ и е можел да „ долови “ метамфетамин в кръвта в количество под 70 нанограма на милилитър “.

 

В претекстовете на Софийския градски съд написа и че през годините наказаният е имал формирани 47 акта, 49 наказателни постановления и 6 фиша за нарушавания на пътя.

 

Причината да кара с подправена шофьорска брошура е „ привършване на всички „ контролни точки “ “.

 

В документа е разказано и предходно закононарушение на Семерджиев. На 10 юни 2022 година, към месец преди трагичния случай на бул. „ Черни връх “ –  той е спрян за инспекция от полицейски чиновници.

 

Тогава е бил със спътница в колата, изработен му е тест за алкохол и опиати. Той е дал позитивна проба за амфетамин и метамфетамин. Тогава униформените уведомили Семерджиев, че ще бъде задържан и арестуван.

 

Той на първо време ги е заплашил с техните началници, в това число предоставяйки телефона си на единия от служителите на реда с изказване, че ще беседва с негов началник и им е предложил пари. След това ги помолил да му дадат опция да смъкна часовника и гривните си и да ги остави в персоналния си автомобил.

 

В този миг Семерджиел се качил бързо в мощната си кола и избягал от униформените си, като изоставил спътницата си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР