Пред съда Димитров каза, че няма пари за адвокат и

...
Пред съда Димитров каза, че няма пари за адвокат и
Коментари Харесай

Освободиха обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Пред съда Димитров сподели, че няма пари за юрист и не може да работи, заяви Българска национална телевизия. Роден е в Добрич. Разказа, че живее до катедралния храм " Св. Александър Невски ". Твърди, че там бил добре и не краде, спи в подлеза и няма телефон. Не е осъждан. Учил е до пети клас, работил по гробищата.

Според юриста му, психиатърът доктор Симов, който е провел среща с него посредством видеоконферентна връзка, имал първични усещания, че Иво Димитров страда от шизофрения. Затова е лежал в болница.

Служебният бранител изиска експертиза, която да отговори на въпроса дали Димитров в действителност страда от психологично заболяване.

Гробът на патриарха беше осквернен в 23.37 часа в понеделник. Счупени бяха кръста и мраморната рамка. Извършителят бе открит по записа на охранителните камери на църквата и хванат на втория ден от осъщественото закононарушение.

На брифинг на прокуратурата и полицията стана ясно, че мъжът е на 37 години, досега незнаен на полицията и води бездомнически метод на живот. Бил е арестуван в региона на НДК. Не се е съпротивлявал, само че и не е обяснил аргументите за стореното.

Вчера прокуратурата повдигна обвиняване на арестувания за оскверняването на гроба на патриарх Неофит. Димитров бе измамен под отговорност за опозоряване гроб на мъртвец, за което законът планува до 3 години затвор, пробация или санкция до 10 000 лв..

Снимка: Булфото

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР