Пред националния отбор на България се отвори шанс да се

...
Пред националния отбор на България се отвори шанс да се
Коментари Харесай

Отпадаме от Евро 2021 - а и какво да правим там?

Пред националния тим на България се отвори късмет да се бори за класиране на европейското състезание. Не поради класа  и благоприятни условия, а поради изцяло шантавата система на УЕФА, която очевидно има за цел да набута колкото се може повече тимове на финалите.

Уви, не става и по този начин. Загубихме доста неприятно баража с Унгария на " Васил Левски " с 1:3. Груби тактически неточности, липса на класа, а и на шанс, доведоха до разумното крушение. Така европейското състезание следващата година ще бъде още веднъж без нас.

А и ние от дълго време няма какво да вършим там.

Първият удар в мача бе на Тодор Неделев, който стреля високо над вратата от фаул още във втората минута. Постепенно нашите национали отстъпиха самодейността, само че срещата бе на мудни обороти и рискове липсваха.
В 16-ата минута се стигна до корнер за гостите, след който Унгария поведе в резултата.

Орбан засече топката с глава и тя влезе в мрежата.

Още с тръгването от центъра Неделев приключи офанзивата с бомбен шут, който Гюлачи обаче мазета в корнер. Последваха две рискови центрирания, само че отбрана на гостите се оправи

В 37-ата минута Неделев откри Карагарен, който стреля едва и бранител мазета. Топката остана във притежаване на " трикольорите ", които бяха покрай изравняването. Недялков центрира, а Неделев от два метра стреля с глава, само че Гюлачи с отличен инстикт избави Унгария.

Буквално в последната минута на първата част скоростна контраофанзива на България още веднъж приключи със ужасно избавяне на Гюлачи. Неделев изведе Сисиньо, който центрира остро, а връхлитащият Краев стреля с пета, само че стражът с крайник избави вратата и мазета в корнер.

Без подозрение, преимуществото на гостите на почивката се дължеше основно на вратаря Гюлачи. 

Ужасно начало на второто полувреме! Лошо издигната стена при фаул на унгарците, както и рикошет, направиха вратаря Илиев беззащитен - 0:2. 

След тази ученическа неточност задачата на българите към този момент стана прекомерно комплицирана.

Пълен цирк в 55-та минуга. Съдията даде дузпа за нашите за удар в лицето на Краев в наказателното поле. После обаче обзор на ВАР реши, че нарушението е извън полето! Тодор Неделев към този момент се готвеше да бие дузпата, само че вместо това, Краев стреля неопределено от фаул...

Със сигурност, нашите момчета довечера нямаха и шанс.

Не получихме дузпа и в 72-та минута, когато Десподов бе съборен в наказателното поле.Зрителите тук към този момент видяха наклонност в отсъжданията на рефера.

Вместо това - 0:3! Немая Николич разстреля отблизо с глава Пламен Илиев. Тук бе ясно, че всичко завършва.

Въпреки, че две минути преди края Георги Йомов понижи на 1:3.

За нашите остана да съжаляват и да се сърдят на съдията. Колко дузпи не ни е дал..

За унгарците - да мислят за решителния идващ бараж за класиране.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР