Пред журналисти премиерът Бойко Борисов коментира и разразилата се драма

...
Пред журналисти премиерът Бойко Борисов коментира и разразилата се драма
Коментари Харесай

Борисов за драмата с чумата: Знам какво е да ти убият животинката

Пред публицисти министър председателят Бойко Борисов разяснява и разразилата се драма с чумата по животните в Странджанско.

Първо той направи забележка на министър Румен Порожанов за метода, по който се изяснява на хората какво би трябвало да се случи с животните им. „ Аз виждам животни и знам какво е да ти ги убият. Това ти е като дете. Животинките са доста благи “, сподели той и продължи: „ Трябва да се направи, каквото е належащо и да се изясни на хората, че изпуснем ли болестта да се популяризира, тогава ще плачат всички и вредите ще са за стотици милиони.

"Проявете състрадание, плащайте бързо и обяснете на хората, че тази злина ще плъзне на всички места и по-късно нищо няма да можем да изнесем. Обяснете хубаво и покажете по какъв начин е работила комунистическата партия. Нито сме изверги, нито не ни е жалост за животните. Помолете хората да не крият животните. Заради няколко животни може да се случат доста огромни вреди, тъй като имаме 1,3 милиона животни. Едно да е убием 4000 животни, друго е 1,3 милиона. Премине ли тази болест през планината, ще стане злополука ", безапелационен бе Борисов.

И поръча на земеделския министър да ревизира по какъв начин се е действало през 90-те години в такива случаи.

"Искам да вземете всички ограничения за стерилизация “, сподели още той на Порожанов и си спомни по какъв начин всичко е било дезинфекцирано, когато е имало сходни заболявания по време на комунизма.

„ Веднага подгответе стада, платете им парите, с цел да могат да си изпълнят дребните фермички и кошари с животни. Всичко би трябвало да се подсигурява на 100%. Колкото и да коства, в този момент е малко, след това обаче ще е стотици милиони ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР