Пред големите центрове за ваксинация в София се вият опашки.

...
Пред големите центрове за ваксинация в София се вият опашки.
Коментари Харесай

Опашките за ваксинация са главно за бустер, млади хора почти няма

Пред огромните центрове за имунизация в София се вият опашки. Най-голяма е пред Военна болница - най-малко 100 души, близо толкоз е и пред " Пирогов ", а в Александровска и в МВР-болница са по 50-ина. Чака се сред половин и един час.

Навсякъде доминират възрастни хора, като съвсем всички са за бустерна доза. Те са уверени в изгодата и изобщо не я разясняват. На опашката младежите са малко - на десетина души един-двама. Повечето също са за бустер и решилите се на първа доза са необичайност.

" Аз не желая и нямам доверие, че има смисъл, само че синът ми ме кара ", оправдава се жена на междинна възраст. Тя и синът й е до нея са пристигнали за първа доза. Той се стимулирал поради рестриктивните мерки за влизане в някои публични места. " За да влизам в комерсиалните центрове, във фитнеса, другояче би трябвало да заплащам за проби ", конкретизира се синът.

 Пред
© Георги Кожухаров

Пред " Пирогов " се чака към 40 минути през днешния ден.

В МВР-болница юноша си поставя първа доза, тъй като работел в Австрия и ще му би трябвало. Ще изчака в България да си постави и втората доза и тогава ще замине. Друг юноша за първа доза твърди, че е пристигнал поради татко си - придружавал го и решил и той да си постави.

Трети млад мъж също сочи родителите си като причина да си постави първа доза. " Нашите от дълго време ме карат и в този момент се взех решение. Мислех, че няма смисъл, но нашите са в Англия и там към този момент всички са с бустер и се заразяват, но го карат като хрема ", признава той.

Някои възрастни хора недоволстват от дългото очакване. Вчера са идвали пред " Пирогов " и опашката е била още по-голяма и се отказали, а през днешния ден отново са тук. " Не може ли за възрастни хора като мен над 70 години да има обособена опашка, с цел да не чакаме толкоз ", предлага бледен мъж.

Друг възрастен обезпокоеното пита дали се е изяснил срокът на валидност на имунизациите. " Чух нещо, какво се оказа най-после, по този начин и не разбрах ". Човекът се чудеше дали да сзастане на опашката пред Военна болница и най-после по някаква своя си причина се подреди финален.

Бустерна доза към този момент може да се поставя. Досега срокът бе шест месеца. Решението на здравните управляващи бе оповестено от държавния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и влезе в действие от 31 декември.

В " Пирогов " имунизационният център работи от 8.30 до 22.00 ч. Там е самостоятелен и кабинет за имунизиране на деца на възраст от 5 до 11 години. Записването за него става авансово на тел. 02/91-54-574.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР