Пред две кина в Грузия бяха проведени протестни акции срещу

...
Пред две кина в Грузия бяха проведени протестни акции срещу
Коментари Харесай

Размирици в Грузия заради филм за нетрадиционната любов

Пред две кина в Грузия бяха извършени протестни акции против шведско-грузинската драма за нетрадиционната обич „ А по-късно ние танцувахме ”, заяви Sputnik Грузия. Акциите бяха в столицата Тбилиси и Батуми.
Тя бяха проведени от считаната за ултранационалистическа организация " Грузински марш ", с цел да се спре излъчването на игралния филм за млад танцьор, който се трансформира коренно, влюбвайки се в своя упорит противник, съобщи БГНЕС.
Демонстрантите носеха плакатите " Не превръщайте Грузия в Содом и Гомора " и " Узаконяването и пропагандата на лъжата за мъжете е геноцид над народа ". Някои от тях взривяваха бомбички.
Пред двете кина имаше засилено полицейско наличие, а преди самите прожекции стражите на реда помагаха на феновете да влязат в постройките. По време на самите прожекции стачкуващите се опитваха да нахлуят в кината, само че бяха спрени от полицията. В един миг сред тях станаха спречквания.
Организаторите на митинга настояват, че акцията е била замислена като мирна. Задържани са 11 души.
При безредиците пострада млада жена, пристигнала да гледа кино лентата. Тя пусна своя фотография във Фейсбук, на която се вижда, че едната й вежда е разсечена. При конфликтите бе развалена и полицейска кола.
Премиерата на кино лентата на Леван Акин „ А по-късно ние танцувахме ”, се състоя на тазгодишния кино фестивал в Кан, където филмът бе класират на 7-о място в десетката на най-силните филми. 20 държани получиха позволение да излъчат лентата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР