Пречиствателна станция за отпадни води Елените няма лиценз за ВиК

...
Пречиствателна станция за отпадни води Елените няма лиценз за ВиК
Коментари Харесай

Пречиствателна станция `Елените` - без лиценз и с изчерпан капацитет

Пречиствателна станция за отпадни води " Елените " няма лиценз за ВиК оператор, само че все пак събира такси. Освен това потенциалът на пречиствателната станция е привършен, оповестиха от Министерството на туризма след инспекция, в която присъединяване е взела и министър Николина Ангелкова. 

Установихме нередности. Те би трябвало да бъдат отстранени още за идващия летен сезон, заяви Ангелкова, представена от пресцентъра на ведомството. 

От документи от предходни инспекции на Регионална инспекция за опазване на околната среда излиза наяве, че е установен неудовлетворителен резултат на филтриране на отпадъчните води и доста превишение на нормите за качествата на крайбрежните морски води. За откритите превишения при всяка инспекция са налагани наказания, които възлизат общо на над 4 млн. лева, а с лихвите доближават 5 690 894,32 лева

Санкциите не са обжалвани, само че не са и платени. 

ПОСВ-Елените е добита при приватизационна договорка дружно с ваканционно населено място Елените преди 2002 година от " Виктория Туристик " АД.

Експерти на Министерството на туризма по категоризация на местата за настаняване са проверили СПА хотелите „ Роял Парк “ и „ Роял Касъл “, които се намират също в Елените. 

В четиризвездния „ Роял Парк “ е открито, че няма фитнес зала, обезопасен контакт в баните, нито паникбутон в санитарните възли, не е била маркирана дълбочината на детския басейн, липсва паркомясто за хора с увреждания, на рецепцията не е обозначено място за обслужване на такива посетители, нито е обособена специфична стая за хора с увреждания, каквито са условията за 4-звездните хотели. В „ Роял Парк “ са открити и други неизпълнени условия за категорията, показват от министерството. 

В СПА хотел „ Роял Касъл “-5 звезди е установено, че номерът за връзка с рецепцията не е 9, както се изисква по нормативните документи, а 4000.

За инспекциите в двата хотела са формирани констативни протоколи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР