Преброяването на населението у нас отново е под въпрос. В

...
Преброяването на населението у нас отново е под въпрос. В
Коментари Харесай

НСИ очаква над 60% от българите да се преброят сами онлайн през есента

Преброяването на популацията у нас още веднъж е под въпрос. В огромните градове не доближават преброители и се търсят още към 8000 души за осъществяване на акцията. Необходимите преброители за страната са към 30 000, сега единствено 22 000 души са удостоверили предпочитание.
Снимка: btvnovinite.bg
Недостиг има в София, Пловдив, Варна и Стара Загора. От Национален статистически институт не чакат преброяването на популацията да регистрира повече от 7 млн. души.
Снимка: btvnovinite.bg
Прогнозата е над 60% от хората да изберат електронната система и да се преброят сами. През 2011 година едвам 40 на 100 се възползваха от тази опция.
Снимка: btvnovinite.bg
Електронното броене ще бъде допустимо от 7 до 17 септември в това число, а цялата акция и по домовете ще продължи до 3 октомври.
Снимка: btvnovinite.bg
Броени месеци преди старта множеството хора в столичен парк не знаят, че ще има национално броене. Скептични са по какъв начин ще ни броят по време на пандемия и се тормозят да пускат преброители в дома си.

Преди 10 година Надя Колева е преброител. Тогава за две седмици обхожда 80 жилища и 150 души. Сега упованията ѝ са това да стане бързо.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Предполагам, че ще има много повече хора, които ще дадат своя код и ще се преброят по интернет, преди 10 година по мои наблюдения те бяха една пета, в този момент чакам да са доста повече и ще стане по-лесно “, сподели тя.

От Национален статистически институт чакат най-малко 60% от българите да се преброят сами онлайн и подсигуряват, че персоналните ни данни са предпазени от хакерски офанзиви.

„ Хакерите са много способни хора, постоянно могат да ни изненадат, само че се надявам да им отговорим по съответния метод, само че по-голямата заплаха е да ни блокират и да попречат на електронно броене. Не имам вяра да могат да стигнат до самостоятелни данни и да ги смъкват “, добави ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски.

Крайният период за записване на искащите, които ще получат заплащане за всяка преброена жилищна постройка или човек, е 10 юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР