Пребиваващият в САЩ мюсюлмански духовник Фетхуллах Гюлен, който е обвинен

...
Пребиваващият в САЩ мюсюлмански духовник Фетхуллах Гюлен, който е обвинен
Коментари Харесай

Гюлен: Анкара да прекрати лова на вещици срещу последователите ми

Пребиваващият в Съединени американски щати мюсюлмански свещеник Фетхуллах Гюлен, който е упрекнат от Турция за несполучливия опит за прелом преди година, още веднъж отхвърли да е забъркан в това, което той назовава " презрян опит за прелом " и прикани Анкара да приключи " лова на вещици " против неговите почитатели.

В Анкара стартира делото против Гюлен и над 200 военни

" Обвиненията против мен по отношение на опита за прелом са неоснователни, политически стимулирани клюки. Повторно декларирам неоправдателното си отношение към отвратителния пуч и неговите причинители ", съобщи Гюлен в изказване, представено от Агенция Франс Прес, като в това време жигосах " лова на вещици " от страна на турското държавно управление, което по негови думи цели " да в профил всеки некоректен към президента Реджеп Таип Ердоган и неговия режим ".

Берлин се съмнява Гюлен да е отговорен за опита за прелом в Турция

Изявлението на Гюлен бе оповестено единствено ден преди Турция да означи първата годишнина от военния прелом, целящ да отнеме властта на Ердоган. В резултат близо 50000 души бяха задържани, а над 100 000 бяха уволнени или отстранени от работа.
  По тематиката Турция възобновява желае към Съединени американски щати за екстрадицията на Гюлен
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР