Пребиваващият в изгнание в Белгия бивш каталунски лидер Карлес Пучдемон

...
Пребиваващият в изгнание в Белгия бивш каталунски лидер Карлес Пучдемон
Коментари Харесай

Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Пребиваващият в заточение в Белгия някогашен каталунски водач Карлес Пучдемон се съобщи на управляващите, откакто Испания пусна нова заповед за ареста му след издадените присъди против 12 други сепаратистки водачи, съобщи АП, представена от БГНЕС.
Пучдемон „ се яви непринудено пред белгийските управляващи, придружаван от юристите си “, оповестиха от канцеларията му в изказване във връзка издадената заповед за арест. В изказването се споделя, че някогашният каталунски министър председател отхвърля заповедта и се опълчва на всевъзможни опити да бъде екстрадиран в Испания. Досега не се знае дали Пучдемон е арестуван и разпитван.

Бившият каталунски министър председател и други водачи на сепаратисткото придвижване избягаха в Белгия през октомври 2017 година, откакто бяха призовани да се явят пред съда, с цел да дават отговор за опита си за обособяване на най-богатата област от Испания.

Каталунските сепаратисти проведоха референдум за самостоятелност, който испанското държавно управление дефинира като противозаконен.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР