Пребитата до смърт Кремена Николова е била все още жива,

...
Пребитата до смърт Кремена Николова е била все още жива,
Коментари Харесай

Пребитата до смърт Кремена била още жива, когато мъжът й напуснал апартамента

Пребитата до гибел Кремена Николова е била към момента жива, когато брачният партньор й Борислав е напуснал жилището им. Причината за гибелта на 40-годишната жена е мозъчен оток, породен от голям брой удари по главата й, разкри окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Кремена и Борислав не са имали деца. Двамата са живеели в апартамент чартърен на улица „ Никола Кънев ” в централната част на Варна. От към 6 години са били женени, като преди убийството са били в развой на бракоразвод. Тази седмица даже е имало планувано съвещание по бракоразводното им дело.

Кремена няколко пъти е подавала тъжби за домашно принуждение, само че след това е ги е оттегляла. На 24 февруари вечерта сред съпрузите избухва следващият скандал, който прераства в нечовечен побой над дамата.

След като нанася голям брой удари на Кремена, Борислав се обажда на майка си, с цел да му помогне при изнасянето на багажа. Двамата напущат жилището, без да се интересуват за положението на агонизиращата жена.

На идващия ден майката на жертвата подава сигнал в полицията, откакто щерка й не дава отговор на телефонните й повиквания. С помощта на пожарникари чиновниците на реда съумяват да влязат през балкона в заключеното жилище, където откриват тялото на убитата жена. Няколко часа по-късно е бил арестуван и Борислав. Варненската окръжна прокуратура ще изиска той да остане за непрекъснато в ареста. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана в четвъртък.

Срещу майка му няма повдигнати обвинявания, добави Радослав Лазаров.

Два дни след убийството във Варна в действие влязоха измененията в Наказателния кодекс, наказващи убийството при изискванията на домашно принуждение със същия период отнемане от независимост, както за преднамерено ликвидиране – от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

„ Борислав е упрекнат за закононарушение, което е наказуемо с идентична мощ, както в случай че бе направил действието ден по-късно, с цел да може да бъде притеглен като обвинен по новия текст за ликвидиране, осъществено при изискванията на домашно принуждение. От тази позиция глобата е същата ”, разяснява окръжният прокурор Радослав Лазаров. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР