Празниците винаги са изпитание за тялото, а през зимата те

...
Празниците винаги са изпитание за тялото, а през зимата те
Коментари Харесай

Съвети за запазване на талията по време на празници

Празниците постоянно са тестване за тялото, а през зимата те са струпани близо един до различен и са същинско предизвикателство пред желанието и желанието да се опази талията в дните на безкрайните трапези и кулинарните изкушения.

На първо място стои въпросът по какъв начин да се хапне вкусно, без да се напълнее? Диетолозите поучават новогодишните лакомства да бъдат сменени със здравословни заместители. Ето няколко съвета по какъв начин да опазим талията по време на празниците:

Специалистите по хранене обръщат внимание на обстоятелството, че цялата щета на празничните трапези по Коледа и Нова година, които наближават е, че се сервират ястия от доста съставни елементи и множеството от тях са мазни, със солен усет, доста пикантни или прекомерно сладки.

На празника болшинството хора изяждат огромни порции от доста ястия и то дружно. Това основава обилни усложнения на храносмилателния им тракт.

Препоръката е обичаните ястия да не се подминават, а тежките съставки в тях да се заменят със здравословни. Много харесваната съветска салата може да се подготви с повече белтъци, в сравнение с жълтъци, а картофите да се заменят с йерусалимски артишок. Парченцата пилешки гърди могат да заменят шунката.

 съветската салата може да е по-диетична

Незаменимият съставен елемент майонеза също може да се подготви вкъщи. За задачата е добре да употребяваме нискомасленото кисело мляко, заквасената сметана, оцета, горчицата, лимоновия сок, черен пипер и желаните подправки като здравословни съставки.

Съветите включват и избор на други салати. Нека те са леки, от зеленчуци и плодове, за които не са нужни мазни сосове.

Особено внимание заслужава свинското месо, без което множеството хора не могат да минат по празниците. Свинското е нужно да се размени с птиче месо - пилешко, пуешко, а може и със заек.

Допустимо е да се маринова в горчица и след това да се изпече на фурна. Така приготвено, ястието ще бъде уместно както за облекчаване на усета, по този начин и за поддържане на талията.

Не бива да се не помни даже на празничната софра, че наддаването на тегло става постоянно поради изкушаващия ни десерт. Разбира се, празниците не са мотив да се отхвърляме от десерт.

По-скоро сметанови и шоколадови мусове би трябвало да бъдат сменени с такива от изцедено кисело мляко, което да се подслади. Сладоледът и пъстрите плодови салати също са чудесна и вкусна декорация на всяко празнично меню.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР