Празникът на литературата, книгите и четенето - 47-ото издание на

...
Празникът на литературата, книгите и четенето - 47-ото издание на
Коментари Харесай

Панаирът на книгата в НДК се открива днес

Празникът на литературата, книгите и четенето - 47-ото издание на най-мащабния хартиен конгрес в страната, обичано и предстоящо събитие на столичани и гостите на града - Софийския интернационален панаир на книгата, се открива през днешния ден, 10 декември, в 17 ч. в централното предверие на НДК, с присъединяване на джаз групировка " София ", научи ДУМА от Асоциация " Българска книга ", уредник на събитието. Работното време на ревюто е от 10 до 20 ч. от през днешния ден до събота и от 10 до 19 ч. в неделя. Входът е свободен.

Културната стратегия на четвъртия етаж на НДК, западно крило, стартира през днешния ден още от 11 ч. Над 70 литературни събития чакат посетителите на панаира - вълнуващи срещи с десетки български и задгранични създатели, преводачи и издатели, министър председатели на най-новите книжни заглавия у нас, срещи с подпис на щандовете на изложителите, събития за деца и седмото издание на Софийския интернационален книжовен фестивал с фокус френскоезична литература и с над 100 посетители от чужбина, както ДУМА писа.

Пълната стратегия на 47-ия Софийски интернационален панаир на книгата, информация за изложителите и програмата на 7-ия Софийски интернационален книжовен фестивал може да се види на https://issuu.com/bba.abk/docs/abk_2019_programa_web

Освен 1600-те квадратни метра изложбена повърхност, на шест равнища в НДК, и стоте участници в книжното ревю, по традиция по време на панаира Асоциация " Българска книга " ще връчи годишната премия за най-хубав издателски план " Златен лъв " - на 14 декември от 20 ч. в Клуб 1 в НДК. Отличието се присъжда в две категории: за най-хубав издателски план - за книга или поредност от книги с автентичен план, или с приносен темперамент за българската просвета, които се отличават с висока стойност на текста като наличие и жанр, принос към образованието и науката, добър превод, автентичен дизайн, илюстрации и положително полиграфическо осъществяване. Втората категория е за издателски план с най-голяма социална значителност и с необятен медиен интерес - присъжда се за книга или поредност от книги, които преглеждат значими за обществото проблеми и са провокирали необятен медиен интерес. За първи път премията е присъдена през 1996 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР