Празникът на еленския бут, който по традиция събира гости за

...
Празникът на еленския бут, който по традиция събира гости за
Коментари Харесай

Пак отменят празника на еленския бут

Празникът на еленския бут, който по традиция събира посетители за Димитровден, още веднъж ще бъде анулиран поради коронавирус пандемията. 

Решението е на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев съгласно заповедта на здравния министър за прекратяване на всевъзможни всеобщи събития, предполагащи скупчване на доста хора. Становището му е стимулирано в писмо до Местния съвет по туризъм „ Елена “, който преди няколко седмици насочи искане до градоначалника за зелена светлина за форума, написа " Борба ".

„ Община Елена дълго отлагаше вземането на решение с вярата, че е допустимо при вероятно удобно развиване на епидемиологичната конюнктура част от въведените забрани и ограничавания да отпаднат. За страдание, броят на инфектираните през последните седмици сочи таман противоположното като наклонност. Ниският % на имунизирани също е мотив за безпокойствие. Ситуацията в общината не е по-различна и буди паника от фрапантно нарастване на записаните случаи вследствие на големия поток от гости при вероятно осъществяване на празника “, декларира инж. Млъзев.

Той добавя, че и плануваните избори за президент и народни представители, както и възможен балотаж, в допълнение биха основали компликации в организацията на събитието.

„ Община Елена частично споделя терзанията на Местния съвет по туризъм, че анулацията на празника ще се отрази отрицателно на бизнеса и най-много на туризма “, споделя още кметът в отговора си и показва вяра, че следващата година традицията ще бъде възобновена.

Управителният съвет по туризъм в Елена бе безапелационен, че отлагането на форума ще върне в изходна точка постигнатото при организацията на огромното събитие през всички минали години. Според членовете на обединяването това ще провокира стопански колапс на общината и сериозен удар по капиталовия интерес в обитаемото място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР